Som en kvinde, der led af akne og uren hud i ca. 13 år, og som er uddannet makeup-artist, har jeg prøvet en alverdens makeup af. Jeg har set og mærket, hvordan den forkerte foundation eller blush kan freake huden fuldstændigt ud, og set og mærket, hvordan huden nærmest kan sukke over at ikke at have crappy makeup på sig mere.

Det allerbedste ville jo være, hvis du kunne gå uden makeup 24/7. Hvis du gør det, så fortsæt endelig. Uren hud er sart hud, så jo mindre den bliver provokeret – des bedre. Men for dig, der gerne vil have lidt på inden du går ud, eller som gerne vil have makeup liggende til festlige lejligheder, så læs videre.

Det er nemlig slet ikke uden betydning, hvad du putter på din hud. Makeup kan være fyldt med poretilstoppende olier, parfume, kunstigt farve, parabener og tilsætningsstoffer. Der er virkelig meget crap i mellem, og derfor vælger jeg kun produkter med rene mineraler.

Rene mineraler er guf for din hud. Ikke kun for den urene hud, men for ALLE hudtyper. Mineraler er ekstremt heelende og beroligende for huden, og tilstopper ikke dine porer. De blender pænt ind i din hud på en naturlig måde, og vigtigst af alt: Din hud kan ånde! Har du en bums, og putter du mineralfoundation på (jeg viser dig hvilken én længere nede i indlægget), kan du endda opleve at den bliver mindre i løbet af dagen.

Jeg bruger tre forskellige produkter til min hud: En mineralfoundation, en solpudder og en blush. Mineralfoundation som base, solpudderen under kindbenene og på næseryggen, og blush’en på æblekinden.

Jeg har brugt dem længe nu, og jeg kunne ikke drømme om at skifte dem ud. Min hud bliver gladere og roligere af at have dem på – og det er altså kæmpestort, hvis man som mig virkelig har kæmpet med uren hud.

dscf0699

dscf0706

FOUNDATION:

Min ULTIMATIVE favorit er Tromborg’s mineralfoundation. Den er ALLE pengene værd. Den er så fugtgivende og heelende på huden, og giver dig den fineste og smukkeste hud. Påfør den med en kabukibørste i bløde, cirkulerende bevægelser i hele ansigtet. Brug kun en lille smule mineralfoundation af gangen, da lidt rækker langt! Hvis du har en bums, du gerne vil dække, så brug en mindre børste og dup lidt mineralfoundation direkte på. Blend godt ud, og brug flere tynde lag i stedet for ét tykt.

Foundation fås HER.

Jeg bruger en kabukibørste fra Matas, da den er lavet uden dyrehår, og den er fantastisk blød og mild mod huden.

Vegansk kabukibørste fås her: https://www.matas.dk/mcosmetics-trendy-kabuki-boerste-nr08-rosa

dscf0701 dscf0700

dscf0707

 

BRONZER & BLUSH:

Til at give glød og varme til ansigtet, bruger jeg solpuddereren fra bareMinerals. Det har faktisk været det sværeste for mig at finde – en solpudder i rene mineraler i den HELT rigtige farve. Solpudder skal for mig nemlig være uden glimmer og uden en for rød undertone. Min skandinaviske hud kommer til at se underlig ud med orange plamager i hele kraniet – derfor blev jeg LYKKELIG, da jeg stødte på bareMineral’s “The Skinny Dip”. Perfekt farve og 100 % rene mineraler. Brug den både til at skabe “sol” i ansigtet og til at markere dine kindben mm.

Bronzer fra bareMinerals fås HER.

dscf0703 dscf0702

Blush’en er også fra bareMinerals, da de har de pæneste og mest naturtro farver. Det er no crap makeup og heeler og fugter din hud, mens du har det på. Jeg bruger farven “The Aphrodisiac” lige på æblekinden.

Blush’en fra bareMinerals fås her: https://www.cocopanda.dk/product/3021209/bareminerals-ready-blush-6g-the-aphrodisiac

 

Selvfølgelig kommer en pæn og ren hud ikke kun af at bruge den rigtige makeup, selvom det kan hjælpe meget ikke at provokere den udefra. Pæn hud kommer først og fremmest indefra – af den mad vi spiser, de tanker vi tænker, og hvordan vi behandler os selv.

Har du lyst til at få hjælp til dine hudproblemer, så er du mere end velkommen til at sende mig en mail eller booke en konsultation hos mig. Hudproblemer KAN løses – også hos dig.

Tusind tak fordi du læste med skønne sjæl, og smid en kommentar, hvis du har nogle spørgsmål eller kommentarer. Jeg vil elske at høre fra dig.

 

Carolina

2 comments on “Uren hud? Den her makeup kan du bruge ♡”

 1. Hej, hvis man har en del tør hud, er det så også en god i de med mineralfoundation? da jeg synes at mineralpudder udtørre rigtig meget og sætter sig grimt i huden?
  så hvad vil du anbefale til tør hud?

  • Hej Matilde <3
   Det kan være meget forskelligt fra mærke til mærke. Youngblood er fx. meget tør i konsistensen, hvorimod Tromborg er ret fugtgivende af en mineralfoundation at være.
   Har du meget tør hud, kan det dog være en fordel at vælge en flydende foundation. Det ville jeg kigge efter én hos IDUN, Jane Iredale eller Benecos, hvis det skal være budgetvenligt 🙂
   Knus Carolina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *