I anledningen af min fødselsdag d. 18. januar, har jeg valgt at lave et lille indlæg med de ting jeg har lært, i min relativt korte tid her på Jorden.

Alder er ikke synonym med erfaring, og jeg vil sige, at jeg har taget en god del af lærdom, knubs, prøvelser og tests indtil videre – alt sammen noget, jeg er taknemmelig for den dag i dag.

Så læs med og se, om du kan tage noget med herfra:

 

  1. Læs bøger!

Intet kan sammenlignes med den fordybelse, du får ved at læse en virkelig god bog. Jeg har fået så mange fantastiske oplevelser i både den skøn- og faglitterære verden, og der ér bare noget særligt ved at sidde med en bog og kunne danne billeder selv.

 

2. Hvis han ikke skriver tilbage, er han ikke interesseret

‘Nuf said. Og nej, han er ikke blevet spist af en hund/haft travlt/mistet begge hænder og blevet blind samtidig. Slet hans nummer og kom videre. For din egen skyld.

 

3. Dit vigtigste forhold er forholdet til dig selv

Du er den absolut eneste du 100 % sikkert skal leve med resten af dit liv. Gør det derfor til den vildeste kærlighedshistorie, din sikre havn, det sted du finder støtte og omsorg, og prioriter relationen til dig selv højest.

 

4. Stol på din mavefornemmelse

Selv i de situationer, hvor der på det ydre plan egentlig ikke er noget at sætte en finger på, men hvor din mavefornemmelse stadig siger “nej”. ISÆR i de situationer, skal du stole på den. Du sparer dig selv for en masse lortejobs, lorteveninder og lortekærester på den konto.

 

5. Dyrk yoga

Trust me – jeg har danset, dyrket holdtræning, lavet styrketræning, løbet adskillige løb, og er endda uddannet personlig træner. INTET slår yoga på det fysiske eller mentale plan. Køb en yogamåtte og lær at elske det.

 

6. Gå i terapi

Gør dig selv en tjeneste og få ryddet op i alt det skrammel, du har med dig fra din barndom. Få kigget på dine forældre, din opdragelse, de svigt du har oplevet, hvad der har været godt og skidt, og lær dig selv at kende som den du VIRKELIG er. Det betaler sig mange gange igen.

 

7. Følelser er midlertidige

Følelser er som bølger – de går over igen. Selv den stærkeste jalousi, forelskelse, tristhed, glæde, frustration, vil altsammen gå over igen. Husk det, når du står midt i det.

 

8. Alt er præcis, som det skal være

Yes, alt er præcis, som det skal være – lige her, lige nu. Altid.

 

9. Spis dine grøntsager

Få de gode vaner ind så hurtigst som muligt, og fyr op for øko-grøntsagerne allerede i dag. Du finder intet, der er ligeså potent i næringsstoffer, vitaminer og mineraler, som sprøde, friske grøntsager. Din krop og sjæl vil takke dig for det senere.

 

10. Dine forældre har gjort det bedste, de kunne

Tilgiv, send dem omsorg og kærlighed, og kom videre.

 

11. Søg hjælp

Giver budgetlægning dig problemer, eller ved du ikke hvorfor, du bliver ved med at have eksem, så er der ALTID hjælp at hente. Det er stærkt at række ud.

 

12. Ikke alle veninder er for evigt

… Og det er helt okay. Men dem der til gengæld er, er guld værd, og de skal passes og plejes. De vil stå ved din side i medgang og modgang, så pas på dem.

 

13. Skriv dagbog

Det er en fantastisk terapeutisk process at tømme hjernen ned på papir, og det giver dig et fint indblik i, hvor langt du egentlig er nået. Og så er det endda gratis.

 

14. Mode er spild af penge

Det er meget bedre at se fattig ud og have en masse penge på kontoen, end at se dyr og moderigtig ud, og så have overtræk. Jeg har arbejdet i modebranchen. Jeg ved det. Det er ikke det værd.

 

15. Pas på dine tænder

God tandbørste, tandpasta, tandtråd (hver dag!), oil pulling og tungeskrab. En god mundhygiejne og sunde, velplejede tænder kommer til at være én af dine bedste investeringer på lang sigt. Og du bliver lidt rarere at være tæt på.

 

16. Du har et ansvar

Som beboer i ét af verdens rigeste lande, har du et ansvar for den måde, du forbruger på. Vær glad for dit ansvar og gør dit bedste; stop brug af plastik, bliv vegetar og køb økologisk.

 

17. Lav dine skønhedsprodukter selv

Du kan virkelig nå langt med lækre olier, natron og æterisk olie, og så ved du altid, hvad der er i.

 

18. Ingen kommer og redder dig

Du er den eneste, der kan få dine drømme til at ske. Du er den eneste, der kan få dit liv til at ske og karrieren til at toppe. Smid fløjlshandskerne, og stop med at vente på, at nogen kommer og fikser det for dig.

 

19. Frugt er ikke farligt

Og det er kulhydrater heller ikke. Stop med at shame fuldstændigt naturlige fødevarer og makronæringsgrupper én gang for alle.

 

20. Få dig en masse erfaringer

Vær ikke bange for at begå fejl – gør som min veninde, og kald det research! Research forskellige mænd, forskellige jobs, forskellige frisurer, forskellige uddannelser, forskellige rejsemål. En stor bunke erfaring gør det langt nemmere at navigere i fremtiden.

 

21. Du fortjener det bedste

Bare fordi du er dig. Bare fordi du er til. Vid altid det.

 

22. Mennesker forstår sandheden

Det er ekstremt forvirrende både for løgneren og for modtageren at være en del af en løgn. Sig derfor sandheden – det er det eneste, mennesker rigtigt forstår. Jo, måske bliver folk kede af det, men i det mindste kan de slutte fred med situationen, og komme videre. Sig sandheden. Altid.

 

23. Prøv noget nyt

Det er trygt altid at spise det samme, se de samme mennesker, bo det samme sted. Desværre udvider det ikke din horisont eller giver dig nye oplevelser. Leg derfor med at gøre noget andet end det du plejer – du bliver overrasket over, hvor fedt, det egentlig er.

 

24. Gå i kurbad

Aldrig har du været så afslappet, ren, velduftende, blød og stressfri – til endda en lille sum penge. Bør være en fast del af din to-do-liste hver måned. Ahhh…

 

25. Vi er alle én

Alle mennesker er af samme blod. Vi oplever alle sorg, udfordringer, tab, forelskelse, kærlighed, håb, drømme og svigt. Lær mennesket at kende, før du dømmer. Du vil opleve, at de alligevel ikke er så forskellige fra dig.

 

26. Probiotika

Det bedste kosttilskud du kan investere i, at er probiotika til dine tarme. Faktisk vil jeg gå så langt som at sige, at det bør være en del af dit faste månedlige budget. Probiotika medvirker til god fordøjelse, sund tarmflora, mindre sygdom og flottere hud.

 

27. Ryd op i din kalender

Der er ingenting, du i virkeligheden skal nå. Ryd derfor op i din kalender, og find ud af, hvad der inderst inde er vigtigt for dig. Er spinningtimen? Nej? Så slet den. Er moster Elmas fødselsdag? Nej? Så slet den. Fortsæt så du har kernen af nærende ting i din kalender.

 

28. Tænk på dit dødsleje

Den vigtigste øvelse jeg har lært, er at forestille mig, at jeg ligger på mit dødsleje. Hvad ville jeg ønske, at jeg havde gjort? Hvordan kan jeg ligge glad og lykkelig og kigge tilbage på mit liv? Det er et fantastisk pejlemærke til at finde ud af, hvordan du vil leve fremadrettet.

 

Og nu til dig. Hvad har DU lært, som du gerne vil give videre? Sharing is caring, så del det med os i kommentarfeltet. Jeg vil ELSKE, at høre fra dig ♡

Knus Carolina ♡

 

2 Comments on 28 ting, jeg har lært som 28-årig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.