Nogle af de problemer, jeg har allerflest af i min onlineklinik, er fordøjelsesproblemer. IBS, oppustethed og forstoppelse rammer de fleste af os, men heldigvis er der meget, du kan gøre selv. Derfor giver dig tre essentielle tips, der får din fordøjelse til at køre optimalt… Igen 😉

 

Stillesiddende arbejde, fiberfattig kost og ensidig bevægelse? Det sætter en stopper for et godt flow i din mave og dine tarme, der pludselig ikke virker så godt som de gjorde tidligere.

Måske du også har fået antibiotika på et tidspunkt, så dit immunforsvar eller fordøjelse har været ét stort rod lige siden.

Virker det genkendeligt?

Så har din fordøjelse brug for hjælp, og det kan du heldigvis selv begynde med derhjemme.

Jeg ordinerer ofte fibre, probiotika og urter til mine klienter, der kommer til mig med fordøjelsesproblemer. Og når maven og tarmene er sat i skak, så oplever de fleste også at få pænere hud, et gladere humør – og en bekymring mindre, når fordøjelsen bare virker som en velsmurt Roll’s Royce 😉

Men – hvor skal du starte?

Jeg anbefaler dig disse tre tricks, som let kan integreres i dine daglige rutiner:


 

1. HØRFRØ:

Hørfrø er naturens egen superfood. Personligt spiser jeg 1 spsk. knuste hørfrø i min smoothie hver morgen. Fibrene fra hørfrøene er nemlig guf for din fordøjelse, da de øger tarmperistaltikken, så maden bevæger sig fremad i tarmene, og hjælper med at udskille gamle hormoner fra kroppen.

Derfor er knuste hørfrø også essentielt til dig, der gerne vil stabilisere dine hormoner – fx. efter p-pillestop.

Hørfrø indeholder Omega-3, som er en af de essentielle fedtsyrer. Dog er fedtsyren meget sart, så du skal spise hørfrøene lige efter du har knust dem – fx. i en kaffemølle eller i en blender. Undgå dog at bruge de knuste hørfrø i bagning, da det ødelægger fedtsyrerne.

 

2. LOPPEFRØSKALLER:

Disse små fine fibre er et MUST til dig med fordøjelsesproblemer, og kan afhjælpe mange forskellige symptomer: Forstoppelse, IBS, for hurtigt tarmpassage mm.

Loppefrøskaller er ufordøjelige fibre, som kan bidrage til bedre afføring. Undersøgelser har også vist, at kostfibre har en positiv effekt på kolesteroltallet og bidrager til forebyggelse af hjertekarsygdomme.

Loppefrøskallernes fibre binder væske til sig, og denne væskebinding gør, at tarmbevægelserne stimuleres, så passagen bliver blød og hurtigpasserende. Det er vigtigt for, at afføringen ikke bliver inde i din krop, hvor affaldstofferne så vil re-cirkulere – det kan du blive rigtig dårlig af.

Put 1 spsk. i et glas vand eller i din smoothie, og drik med det samme. Allerede dagen efter vil du kunne mærke en effekt.

 

3. VITA BIOSA:

Vita Biosa er en brunlig fermenteret drik, du kan finde i din helsekost. Det lyder ikke så lækkert – men det er det!

Den indeholder aktive mælkesyrebakterier, organiske syrer og urteudtræk, som alle er fantastiske for din fordøjelse. Den smager ret syrligt, så vælg evt. udgaven med Aronia, som er lidt mildere i smagen 😉

I tarmen har vi ca. 2 kilo tarmbakterier, som består af både de gode og gavnlige bakterier, og de knap så gode – som fx. parasitter, svampearter mm. Candida er én af de svampearter, vi kvinder ofte kender ret godt. Sammensætning af bakterierne i dine tarme er afgørende for, hvordan du overordnet har det. Hvis du har overvækst af de dårlige bakterier, kan du opleve dårligere fordøjelse, grimmere hud og dårlige ånde, og måske er dit immunforsvar nedsat, da ca. 80 % af vores immunforsvar netop sidder i tarmene.

Vita Biosa indeholder mælkesyrebakterier, og det er de her gode bakterier, som kan fremme din fordøjelse, beskytte dig mod sygdomme, styrke dit immunforsvar og hindre at uvelkomne mikroorganismer laver rod i dine tarme.

Er du oppustet, har forstoppelse eller andre fordøjelsesproblemer, så er tilskud med probiotika et must.

Tag 20-30 ml. om dagen i et glas vand, gerne mellem måltiderne.

 


 

Har DU også brug for hjælp til forstoppelse, IBS, uren hud, akne, endometriose, hormonelle problemer, træthed, eksem – eller noget helt andet?

Så book en tid og få et naturligt program til heeling af dine symptomer. Jeg hjælper også dig! Det er aldrig for sent at få hjælp ♡

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.