Elsker du søde sager? Også mig. Og min holdning er, at det ikke skal bandlyses i en sund livsstil – tværtimod. Livet skal nydes! Kvaliteten skal også være i orden, så jeg har lavet 3 meget nemme opskrifter til dig her… Så nemme, at det nærmest ikke kan kaldes en opskrift 😉

Jeg ved ikke med dig, men jeg nyder altså ikke at gnave i en stang bladselleri lørdag aften til en god film… For mig er søde sager og desserter en helt naturlig del af en balanceret, nærende hverdag, og derfor sætter jeg heller ikke restriktioner op for mig selv.

Hvad der bliver forbudt – bliver spændende. Kender du det? 😉

Dog går jeg ret meget op i kvalitet. Altså, at det er gode råvarer med en acceptabel ingrediensliste, som gerne må være økologisk og vegansk.

Og det kan være svært at finde på slikhylden i supermarkedet.

Derfor er jeg hoppet i køkkenet, og har lavet 3 lækre og sunde bud på søde sager, som kan nydes og smager vidunderligt!

Hvis du har fuldt mig i et stykke tid, så ved du, at jeg ikke ligefrem bruger oceaner af tid i køkkenet… Jeg vil gerne spise det, men knap så meget at lave det. Derfor er disse opskrifter MEGET nemme og overskuelige, og børnene kan sagtens være med. Sæt i gang!

 

Jordbær med hvid chokolade

Mmm, så nemt og SÅ lækkert!

Økologiske jordbær dyppes i en plade hvid, vegansk chokolade (min favorit er denne her) der er smeltet over et vandbad. Dyp derefter i kokosflager- eller mel, og put på køl. MUMS!

 

Bananis-stykker med chokoladeovertræk

Små, overdrevet lækre is-hapsere, der er nemme at lave. De er perfekte at have i fryseren når is-sulten melder sig – og så ved du præcis, hvad der er i.

Du skal bruge:

  • 1 banan i 1 cm. skiver
  • 70 g. mørk chokolade
  • En håndfuld hakkede mandler

Skær bananen i skiver, put i en frysepose og frys en times tid. Så er de lidt mere faste og nemme at håndtere, når de skal dyppes i chokolade. Når bananskiverne er frosne, smeltes chokoladen i et vandbad, og bananskiverne vendes deri. Dyp de chokoladeovertrukne bananskiver i de hakkede mandler mens chokoladen er flydende, og læg dem på et stykke bagepapir på en tallerken. Put dem til sidst i fryseren, og spis, når de er frosne. De smager SÅ godt!

 

Mandel- og rosinguf

Jeg bliver ALDRIG træt af den her blanding. Jeg har altid et lille glas i tasken med guffet i, som er god til den lille sult. Det smager meget bedre, end det måske umiddelbart lyder, så jeg anbefaler virkelig at prøve det. Også genialt til børnenes madpakker!

Du skal bruge:

  • 70 g. mandler
  • 40 g. rosiner
  • 1/2 tsk. lakridsrodspulver (jeg brugte den her)
  • 1/2 tsk. ægte kanel

Bland alle ingredienserne sammen, og put på en beholder. Kan holde sig… længe. Vi har aldrig nået at teste HVOR længe, for det er på mystisk vis altid forsvundet inden 😉

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.