Det er ikke særlig fedt at rende rundt og ligne en gravid i 6. måned – når man slet ikke ER gravid!

Nogle gange kan det endda ende i mavesmerter og forstoppelse, og er der noget der påvirker ens humør – så er det, når maven ikke fungerer.

Jeg har rigtig mange klienter, der lider af oppustethed, irritabel tarm og andre fordøjelsesproblemer. Det er der mange grunde til.

Her i Vesten spiser vi generelt bare ret meget lortemad.

Med lortemad mener jeg mad med mangel på fibre, for få grøntsager og frugter, alt for meget fastfood og fed mad. Topper du det med en stresset livsstil og dårlig søvn, så er der ikke noget at sige til, at maven brokker sig og går i stå. Den har simpelthen de værste forudsætninger for at virke.

Derfor har jeg samlet nogle af mine bedste tips til dig, for at få maven til at virke igen.

Jeg glemmer aldrig den dag, da min klient fortalte, at hun efter et forløb hos mig havde kigget ned af sig selv om aftenen, og opdaget, at hun ikke havde behøvet at knappe sine bukser op efter aftensmaden – hendes mave var simpelthen stadig flad! Hun havde knebet en tåre, for efter så mange år med frygtelige mavesmerter og kæmpe oppustet mave, var det en STOR sejr for hende ♡

Drømmer du om det samme?

Så giver jeg dig 5 tips mod oppustethed her:

1. TYG MADEN
Vores fordøjelse sidder ikke kun i maven. Faktisk starten den i munden, hvor vi har en masse enzymer der allerede dér begynder nedbrydningen af vores mad. Vores mavesæk har ikke tænder, så det er alfa omega for en sund fordøjelse, at vi tygger vores mad flydende – ja, FLYDENDE – før vi synker. Det letter mavens arbejde.

 

2. UNDGÅ AT DRIKKE TIL MADEN
Din mavesyre har en meget fin ph-værdi mellem 1 og 3 – så meget syrligt. Det bliver den nødt til at være, for at kunne spalte vores mad ordentligt.
Derfor bør du undlade at drikke store mængder væske før og under måltidet, og i stedet vente til 10-15 minutter efter du har spist.
Det er OK at drikke et 1/2 glas vand til maden, hvis du godt kan lide at skylle munden efter en mundfuld, men begræns det så meget som muligt. Din mave bliver SÅ glad!

 

3. FIBRE, FIBRE, FIBRE
Din maves allerbedste ven er de gode fibre fra grøntsager, frugt og fuldkornsprodukter. De øger nemlig din tarms bevægelser, så den “flytter” maden ned og ud af kroppen. Du får simpelthen en regelmæssig fordøjelse af den slags fibre. Er der noget, der kan give oppustet mave, så er det altså gammel afføring der ligger og hober sig op. Ikke en rar tanke, vel? 😉 Så på med fibrene!

 

4. PEBERMYNTE
Har du tendens til luft i maven? Så er pebermynte din bedste ven. Pebermynte mindsker nemlig luft i maven, og fås både i flydende form og som kapsler. Put fx. 5-10 dråber i et glas vand og drik, eller køb en lækker pebermynte-te. Det smager desuden fantastisk!

 

5. AFSLAPNING OG ZZZ…..
Din mave skal have tid og ro til at fordøje. Hvis du halser fra opgave til opgave, vil din krop sende al sin energi ud til musklerne og sætte kroppen i en form for alarmberedskab. Den sætter simpelthen din fordøjelse på stand-by. Derfor er afslapning og søvn vigtigt, hvis du vil undgå den oppustede mave, så tag en slapper på sofaen eller en måske endda en middagslur.


Jeg håber, at det hjælper på dine udfordringer ♡

Har du bruge for mere hjælp, er du altid velkommen til at booke en konsultation hos mig HER.

Skøn dag til dig smukke!

Stort knus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.