“Er Universet venligt?” er det vigtigste og mest basale spørgsmål ethvert menneske må stille sig selv.

Din tro på, om Universet er et venligt eller et uvenligt sted, vil nemlig forme ALT, hvad du oplever og ser.

Det skal vi dykke dybere ned i, men lad mig først fortælle dig en lille historie…

Da jeg for mange år siden startede til yoga, sagde yogainstruktøren altid under Shavasana (hvilestilling): “Husk, at Universet er venligtsindet”.

Jeg tænkte bare: “WTF? Hvad mener hun? Der er jo krig og ødelæggelse og…”

Men hver gang, jeg var til yoga, sagde hun det. Igen og igen. Hun var så sikker i sin sag, at min opfattelse – at Universet mest af alt var uretfærdigt og ubarmhjertigt – begyndte at krakelere.

Det var en hård proces, for alt det jeg før havde troet, begyndte at falde fra hinanden. Hvad nu, hvis jeg selv kunne vælge? Hvordan ville mit liv forme sig, hvis jeg handlede som om, at Universet var venligt og barmhjertigt?

Så ville min historie om, at det var synd for mig, og at jeg var et offer for de ydre omstændigheder, jo ikke holde mere. Så ville jeg pludselig være nødt til at tage ansvar for mig selv og mit liv – og vælge at se det positive i livet og i andre mennesker, i stedet for at nære mistro.

Så ville alting være en gave – selv de rigtig hårde tider, de dumme kærester, den dumpede eksamen, depressionen, overtrækket. Alt dette ville være kommet for at lære mig noget, og bringe noget endnu bedre ind i mit liv.

Stille og roligt landede den nye verdensopfattelse hos mig. Og det føltes godt!

For hvis vi skal være helt ærlige, så ANER vi jo ikke, om Universet er venligt eller ej. Det handler ALT sammen om tro.

Så hvilken opfattelse af Universet tjener dig bedst?

Beslutter du, at Universet er venligt, vil alt have en mening for dig. Der vil være en større og bedre mening med alt, som du muligvis ikke kender til, men som du tror på, vil vise sig på et tidspunkt.

Hvis du beslutter, at Universet er et venligt sted, vil alt være i den skønneste orden – hele tiden. At alt sker for en positiv og bedre grund. Du vil gå fra at være et offer, der ikke har kontrol over dit eget liv, og som bliver kastet rundt af onde kræfter, til at være positivt indstillet på de udfordringer, du måtte møde – og at lære af dem og få erfaringer fra dem, i stedet for se det som om, at verden er ond mod dig.


I dag på mine yogatimer, har jeg taget stafetten videre, og siger nu selv på mine yogatimer: “Husk, Universet er venligtsindet”.

Og ved du hvad? Jeg er helt sikker på, at det er sandt.

Stort knus,

 

3 Comments on Er Universet venligt? (Det vigtigste spørgsmål, der findes)

  1. Når jeg fortæller om netop den sætning fra de yogatimer, jeg har haft med dig, så skaber det nærmest forargelse (eller bekymring for mit mentale helbred!) af netop de årsager, du nævner. Første gang tænkte jeg noget i retning af “åh nej, nu er røgelsespindene da vist steget hende til hovedet” – men jeg skal love for, det langtfra er tilfældet.
    Jeg har svært ved at forklare andre, hvad det udsagn under shavasana egentlig betyder, andet end accept af at tingene lige der er, nøjagtig som de er

    • Du har så ret Per! Det er nemlig en accept af tingene som de er – og et håb for, at der er en dybere/kærligere mening med det hele. Bliv ved med at inspirere dine medmennesker derude <3 Kh Carolina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.