I dag på Instagram (kig HER) fortalte jeg om mit nye køb: Genanvendelige vatrondeller. Jeg er åbenbart ikke den eneste, der interesserer sig for ‘zero waste’-livsstilen, hvor man prøver at minimere sit affald så meget som overhovedet muligt, for kommentarerne er VÆLTET ind.

Hvem havde troet, er der gemte sig SÅ mange seje, kloge og miljøbevidste damer derude? Holla ladies! Det er jer, jeg taler om. I er for cool!

Tidligere gik mine rutiner ud på at gøre noget kun for MIG. I dag er min agenda skiftet, og nu går mine rutiner ud på (også) at gøre noget godt for andre ♡ De to ting kan heldigvis forenes.

Du kan gøre SÅ meget selv ved bare at kigge lidt på rutinerne i din dagligdag, og det fede ved det er, at det ofte ikke bare er en rarere fornemmelse for dig – du sparer simpelthen også penge. Mange penge. OG passer på miljøet. Det lyder slet ikke dårligt, vel?

GENANVENDELIGE VATRONDELLER:

Nu, hvor jeg er i gang med at udskifte mine dagligdagsprodukter, er turen kommet til mine vatrondeller. Måske lyder det som en lille ting, men jeg bruger 2 stk. om dagen, så på et år bruger jeg 730 vatrondeller (!) der bare ryger direkte i skraldespanden og aldrig bliver brugt igen, og ender i det bjerg af affald, vi i Vesten allerede producerer. Det holder jo ikke.

Heldigvis fandt jeg ud af, at der er opfundet genanvendelige (!) vatrondeller, der kun bliver bedre og bedre, jo mere du bruger dem. De fås både lavet af ren bomuld, hamp, en blanding osv., men dem jeg købte var bare ren økologisk bomuld. Du vasker dem enten i hånden når du har brugt dem, og ligger dem til tørre (det gør jeg), eller du putter dem i en lille pose i vaskemaskinen, og vasker dem sammen med resten af dit tøj. SMART, ikke? De suger allerbedst, når de har været vasket en 3-4 gange.

Du bruger dem præcis som almindelige vatrondeller, dog ikke til neglelak. Der kan du i stedet bruge toiletpapir, eller en sjælden gang en almindelig vatrondel.

I starten er det lidt en sjov fornemmelse at tage sin øjenmakeup af med dem, men de virker helt perfekt og får fjernet det hele. Når de er nye, er de ikke helt så skånsomme som du vatrondeller du kender, så der skal du lige være lidt varsom med håndelaget. Dog bliver det bedre, når de har været vasket et par gange.

10 stk. genanvendelige vatrondeller koster 56 kr. + porto, og du finder dem HER: https://www.etsy.com/dk-en/listing/104955524/10-skin-care-make-up-removal-pads?ga_order=most_relevant&ga_search_type=all&ga_view_type=gallery&ga_search_query=facial%20rounds&ref=sr_gallery_7

Jeg håber at du kunne bruge mine få “zerowaste”-råd, og måske har lyst til at prøve det af. Jeg vil VILDT gerne høre dine erfaring, hvis du har andre gode tips i den retning, du har lyst til at dele. Ha’ en skøn uge!

Stort knus fra mig ♡

6 Comments on Genanvendelige vatrondeller

 1. Hej Carolina.
  Jeg går selv en del op i miljøet og forsøger i den forbindelse selv at nedbringe mit eget skrald.
  Derfor lyder genanvendelige vatrundeller som en rigtig god ide! Jeg tænkte dog på, om man kan tage mascara af med dem? og om det ikke er lidt uhygiejnisk af vaske dem i en vask med beskidte håndklæder,karklude eller undertøj (som jo ofte vaskes ved 60 grader)? Har nemlig forstået det som om at de skal vaskes ved 60 grader.
  Et andet alternativ som jeg selv er begyndt at bruge er en divacup istedet for tamponer. I forhold til hår bruger jeg resul-ler og en børste af vildsvinehår – da dette er det mest skånsomme for dit hår. Et andet tip til en organisk ”zero trash” livsstil er at bruge kokosolie eller olivienolie som make-up fjerner, da det købes i glas. Jeg bruger bl.a. en blanding af kokos og bagepulver som deodorant. Nu når jeg er igang vil jeg anbefale dig at læse en blog(hvis du ikke allerede har læse den) med navnet ”Trash is for tossers” http://www.trashisfortossers.com skrevet af en pige der bor i New York og ikke har produceret skrald i flere år.
  Så sejt at du engagerer dig i dette også!
  Hilsen Anne

  • Hej Anne. Tusind tak for din fine kommentar! Og virkelig gode tips. De er hermed givet videre!

   Ja, jeg tager min mascara af med vatrondellerne. De er ikke lige så bløde som almindelige vatrondeller, så jeg er lidt varsom med dem, men de fungerer fantastisk. Det er faktisk det eneste, jeg bruger vatrondeller til. Derfor vasker jeg dem lige bagefter i hånden med varmt vand og sæbe, og lader dem tørre på en radiator. At den grund har jeg ikke haft dem i vaskemaskinen endnu, men når jeg gør det, vil jeg putte dem i en lingeripose og vaske dem sammen med vores håndklæder. Generelt er jeg ikke så bange for bakterier, så jeg vil ikke have nogle betænkeligheder at vaske dem sammen med håndklæder på 60 grader. Dog vil jeg nok undgå at vaske dem sammen med beskidte karklude 😉

   Jeg er også selv super glad for Divacup’en og rasul-ler. Dog kan jeg ikke få det til at fungere til mit hår, men til mit ansigt og som ansigtsmaske er det skønt. Fedt at høre at det virker for dig til håret. Det gør det også hos en del af mine veninder, og de har fået super lækkert hår af det.

   Tusind tak for tip til bloggen, som jeg faktisk ikke kendte! Så den er blevet bogmærket nu, og jeg er straks dykket ned i den. Jeg elsker at få nye tips!

   Knus Carolina

  • Til Anne: hvis du er bekymret for hygiejnen kan du evt give dem et lille opkog 🙂
   Ps. De fås også i Isangs på Vesterbro nu

 2. Det er nogle gode tips, men der må være alternativer i Danmark. Det ser ud som om, sæben, du skriver om, skal sendes fra Thailand, og Etsys produkter sendes fra England og USA og så går den klimamæssige gevinst tabt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.