For nyligt prøvede jeg at regne ud, hvor mange penge jeg egentlig har haft brugt på skønhedsprodukter.

Jeg lyver ikke, hvis jeg siger, at det endte i omegnen af 100.000 kroner…

I kampen om at finde løsningen til min kroniske akne, som jeg har døjet med i over 13 år, har jeg prøvet alverdens produkter. I min desperation prøvede jeg ALT af. Fra de billigste til de dyreste, fra de mest syntetiske til de mest øko – og ligemeget hjalp det. Desværre…

Til sidst besluttede jeg mig for at sætte mig ind i, hvordan huden egentlig fungerer.

Min tanke var, at det ikke kan være meningen fra naturens side, at vi skal bruge kulørte produkter i plastikflasker, for at vores hud skal makke ret. Jeg mener, intet stenaldermenneske var udstyret med skintonic, vel?


Pludselig fik jeg tanken: Hvad nu, hvis det var de produkter jeg brugte, som faktisk MEDVIRKEDE til at jeg fik akne?

Jo mere, jeg tænkte tanken til ende – des mere, gav det mening!

Ser du, vores kroppe er ret intelligente.

Hudens øverste lag fungerer nemlig som en naturlig barriere, der beskytter din krop mod skader, UV-stråling, varme, kulde, kemiske stoffer og mikroorganismer.

Der lever en lang række gavnlige bakterier, der gør et kæmpe stykke arbejde for at beskytte din hud! Smart, ikke?

Problemet er bare, at når vi skummer og sæber vores hud ind, fjerner vi de gavnlige bakterier. Vi fjerner simpelthen hudens egen beskyttelse! Resultatet er, at huden bliver forsvarsløs, og så kan de dårlige bakterier og udefra kommende organismer rigtig lave ravage og skabe betændelse i hudens porer = akne, here we come.


For et par år siden faldt jeg så over rasuller, også kaldet marokkansk sæbeler. Det har været brugt i årevis til at vaske hud og hår i, og produceres i Marokko, hvor det har ligget og hygget sig dybt nede i jorden i flere millioner år.

Lettere skeptisk skiftede jeg min ansigtsrens ud med rasul morgen og aften – jeg må indrømme: Jeg var i chok!

Allerede efter første gang jeg brugte det, kunne jeg mærke en forskel, og i dag bruger jeg ikke andet. Skum, sæbe og rensemælk – go home!


Men… Hvad ER rasuller?

Rasuller er tørre stykker ler, som du hælder vand på. Derefter bliver det til en blød ‘ler-mousse’, som du kan vaske dit ansigt i morgen og aften.

Brug den også gerne som en maske, som du lader sidde på indtil den tørrer.

Leret opsuger overskydende olie og urenheder, og gør huden silkeblød. Det har et meget højt indhold af mineraler, og selv de mest sarte hudtyper kan bruge det. Og vigtigst af alt: Det forstyrrer ikke din hud eget økosystem. Prøv det!

Jeg kender også en del, der vasker hår med det, men det fungerer desværre ikke for mig – selvom jeg ville ønske, at det gjorde. Jeg elsker tanken om den rene, simple hårpleje, men efter utallige forsøg, må jeg give op. Men måske, det virker for dig?

Rasul-ler kan købes i helsekosten til ca. 59 kr. for en bøtte, og ellers kan du få det HER.

Held og lykke med det, og lad mig endelig vide, hvordan det går ♡ 

10 Comments on GUIDE: Rasul-ler

 1. Uh, det må jeg prøve! Da jeg gik i gymnasiet, fik jeg også akne, og jeg brugte også VIRKELIG mange penge på skønhedsprodukter.. Det gik heldigvis over af sig selv (havde fået 3 x blokader (binyrebarkhormon) pga. en skulderskade.. det kunne mit hormonsystem ikke klare), men jeg var virkelig ked af det, da det stod på – især fordi lægerne aldrig nævnte det som en bivirkning.

  Tak for tippet Carolina 😀

  • Det var da også mega strengt af lægerne, at de ikke nævnte det. Øv! Det kan være voldsomt når ens hud bare går amok, og man ikke aner, hvad man skal gøre.
   Håber at din hud kan lide rasul-leret, og så gør du jo heldigvis så mange gode og selvkærlige ting for dig selv i forvejen 🙂
   Stort knus Carolina

 2. Hej Carolina. Det lyder mega spændende synes jeg! Mit problem er tør hud i ansigtet, hvilket gør at jeg får mikroskopiske knopper som er lidt betændte agtige – så har altså ikke akne.. Tror du at rasul-ler kan bruges hvis problemet er tør hud? Er bange for det vil tørre min hud ekstra ud:) De Kærligste hilsner Isabella

  • Hej Isabella
   Sikke et godt spørgsmål! For meget lyder til det, at din hud har brug for en masse omsorg – og gode sager indefra i form af fedtsyrer, gode mineraler mm. Når det er sagt, så tror jeg sagtens, at du kan bruge rasul-ler. Fordelen er nemlig, at huden får mulighed for at bygge sig selv op, fordi alle de gode bakterier får lov til at blive. Og så er det heldigvis ikke så dyrt, så hvis det ikke dur til dig, kan du bare bruge den om ansigtsmaske 😉
   Husk at smøre med en god creme gerne tilsat til olie. Så får din hud en masse lækker pleje.
   Stort knus Carolina

   • Tak for dit altid hurtige og brugbare svar, Carolina:) Det kunne meget vel være at min hud har brug for noget omsorg indefra – har nemlig et lavt immunforsvar, da jeg har gigt (og derfor får noget medicin der slår mit immunforsvar helt ned). Jeg synes dog det er så svært at finde rundt i hvad jeg skal tage osv. Men jeg vil smutte forbi min lokale helse-butik og tage en lille snak med dem tænker jeg:)

    • Ja, det lyder det i hvert fald på for mig 🙂 Jeg ville være varsom med at tage imod alle råd fra helsekosten, da de ikke kender til mulige kontraindikationer med din gigtmedicin. Det er ikke alle naturmidler man kan blande med konventionel medicin, så der skal en professionel behandler til <3
     Stort knus Carolina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.