img_9606-version-2

Efter over 13 år med akne og uren hud, har jeg prøvet det meste i kampen mod uren hud. Jeg fik min første bums som 12-årig, og det var først 13 år senere at jeg virkelig knækkede koden til min urene hud – og den dag i dag, har jeg aldrig haft finere hud.

Jeg behøver ikke bruge makeup, og det er en kæmpe lettelse ikke at skulle kæmpe med huden mere ♡

Som med alle andre hudlidelser, forsøger vi ofte at behandle problemet udefra. Jeg har da også haft brugt min del af ætsende cremer (som ødelagde mit hovedpudebetræk (!)), besøg hos hudlægen, og lange baner af dyre hudplejeprodukter. Og kombineret det med stærke Tetracyklin-piller og p-piller til at regulere min hud med. Behøver jeg at sige, at det ikke var en god idé?

Jeg har prøvet frugtsyrebehandlinger, dybderens og diamantslibninger. Kun for at se, at urenhederne kom tilbage igen efter et par uger.

Det var intet der hjalp – i så fald kun, i en kort periode. Jeg var SÅ frustreret og ked af det.


I dag ved jeg, at vi skal arbejde med ALLE aspekter af problemet, i stedet for symptombehandle.

Vi bliver nødt til at gå til årsagen for at komme vores udfordringer til livs. Ellers er det skruen uden ende, og det kan blive meget dyrt at købe kosttilskud og produkter i ét væk.

Vil du være aknefri, så kig både på det du spiser, det du putter på huden, og den måde, du tænker på. Det indvirker altsammen på din hud.

At blive fri for uren hud er en personlig proces, og der kan være mange grunde til, at du oplever de symptomer som du gør. Derfor anbefaler jeg altid at hive fat i en god behandler, som kan finde roden til problemet. Det er den allerbedste måde, du kan blive hjulpet på.

For selvfølgelig kan DU også få ferskenhud. Hvis jeg kan, så kan du også! ♡

Og så vil jeg dele 15 tips med dig her, som kan hjælpe dig et godt stykke af vejen! Du kan gå i gang med nogle af dem lige nu og her, og det er råd, som jeg stadig bruger den dag i dag.


15 TIPS MOD UREN HUD

 1. Sørg for at tage et godt multivitamintilskud – evt. med ekstra tilskud af selen og zink.
 2. Styrk din tarm med probiotika morgen og aften. Spørg i din helsekost, hvilken én der passer til dig.
 3. Drik 1,5-2 liter vand HVER dag mellem måltiderne. Og supplér med urtete eller en god kop matcha.
 4. Undgå alle former for mælkeprodukter – også de laktosefri.
 5. Øg dit indtag af fibre fra kværnede frø og kerner samt grøntsager.
 6. Ud med de dårlige olier fra fx. kiks, kager, chips og pomfritter.
 7. Skær ned på det travle liv, og sørg for at få slappet af og sovet godt.
 8. Brug kun naturlige, milde hudplejeprodukter fra helsekosten. Din hud skal have lov til at ånde, heale og regenerere.
 9. Skift dit hovedpudebetræk hver uge. Det kan være en rede af bakterier.
 10. Dup med teatree-olie eller lavendelolie direkte på bumsen. Det tager det værste af udbruddet.
 11. Traumeel-salve er en god nødhjælpscreme, hvis din hud pludselig går amok.
 12. Skift din makeup ud med de rene og naturlige af slagsen. Især makeup på rene mineraler er gode til den urene hud.
 13. Vask dine makeuppensler hver uge – uden undtagelse.
 14. Brug hestehale så ofte som muligt. Dit hår indeholder hårprodukter, skidt og snavs, som kan forværre uren hud.
 15. Start med at meditere, og brug gerne guidede meditationer. Det virker dulmende og healende på kroppen, og hjælper dig til at slappe af indefra.

Hvad er DIT bedste tip til uren hud? Jeg vil elske at høre fra dig!

Stort knus,

 

9 Comments on GUIDE: UREN HUD (15 naturlige tips)

 1. A-dermas Zink spray. Lærte den at kende da ungerne havde skoldkopper, den er så mild at den kan bruges på bebs’ ansigt. Nu bruger jeg den efter grundig rens af ansigtet, et par spray i hele ansigtet og så i seng. Næste morgen er eventuelle urenheder tørret ud og huden super flot og “mættet” Bruger kun denne samt let naturlig dagcreme.. og selvfølgelig massere af frisk vand. Har aldrig haft bedre hud, bruger nu kun makeup ved helt særlige lejligheder! Det eneste minus er at man er helt hvid af zinken, så bruger den kun om natten. Tak for dejlig inspirerende blog!

  • Hej Liv. Tusind tak for det gode tip! Den lyder jo fantastisk. Zink er også bare SÅ skønt for huden. Det er hermed givet videre <3 Knus Carolina

 2. Tak for de mange gode tip! Jeg har dog et spørgsmål ift. hudpleje – hvilke produkter og mærker kan du anbefale? Jeg har været veganer i snart to år og sørger for at spise frugt, grønt, fibre og fuldkorn, men oplever stadig at min hud har tendens til urenheder. Samtidig er det ret svært at finde rundt i de mange naturlige mærker, så ville lige høre om du kendte til nogle gode produkter 🙂

  • Hej Emilie <3 Dejligt, at du kunne bruge tipsene! Hudpleje er en STOR jungle, men heldigvis er jeg ved at skrive et blogindlæg netop om hudpleje til uren hud. Der er nemlig to produkter der VIRKELIG har hjulpet min hud - jeg tør slet ikke lade være med at bruge dem nu! 🙂 Der går lige lidt før indlægget er oppe, så hold øje med min facebookside - der skriver jeg, når det er ude 😉

   En anden hindring for at få den hud du drømmer om, kan være hormonelle ubalancer, forringet leverfunktion og/eller en dysbiose i tarmen. Men det skal der en professionel behandler til at hjælpe med. Det er et alt for stort og svært emne til at gå i gang med selv.

   Håber at det kunne bruges! Ha' en skøn mandag <3
   Knus Carolina

   • Er der en behandler du kan anbefale. Som kan hjælpe med at undersøge for ubalance samt hvad der kan rette op på det? Mange tak

    • Hej Camilla. Du er velkommen hos mig, hvis du har lyst til det 🙂 Og ellers skal jeg kende lidt mere til dine symptomer, før jeg kan anbefale en behandler til dig. Knus Carolina

  • Hej Laura. Jeg er rigtig glad for Jane Iredale og Miild makeup. Især Jane Iredales mineralfoundation er SÅ god til uren hud 🙂 Knus Carolina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.