De fleste kvinder kender til at have candida. Vi kvinder mærker det oftes i underlivet, hvor udflådet bliver tykt og grynet, og hvor det klør af pommern til! Det er møgirriterende, det er til at blive vanvittig af, og det ligger en stor dæmper på humøret og sexlysten.

Måske du kender de gængse råd om stikpiller og svampedræbende creme. Måske har du endda været så hårdt ramt, at du også har været på antibiotika for at få bugt med det.
Men der ER faktisk andre måder at bekæmpe candida på. Dem skal vi se nærmere på her.

Candida findes i kroppen helt naturligt. Normalt bliver candida-parasitten holdt i skak af vores tarmbakterier, så den laver kun ballade, når den er i overvækst. Det sker ofte når vi er stressede, har forstoppelse, spiser forkert, får antibiotika eller tager p-piller. Forebyggelse er altid en god idé, men når skaden er sket, er der heldigvis masser af naturlige remedier du selv kan benytte, hvis du gerne vil slippe for den konventionelle medicin i første omgang.

Mine 5 bedste råd mod candida:

1. Start med at stabilisere blodsukkeret. Det vil sige grønne, grove måltider med protein, fx. fra linser eller bønner. Undgå sukker, slik, kage, hvidt brød og kaffe. Tilføj sunde, koldpressede fedtstoffer til din kost, og udeluk de dårlige, opvarmede olier og friturestegt mad.

2. Slap af! Sov, træk vejret og sig nej tak til ting, du ikke gider (det gælder sådan set altid!). Ryd op i din kalender, så du kan skrue ned for travlheden. Din krop har svært ved at restituere, hvis du farer rundt og ikke får slappet af.

3. Indtag mælkesyrebakterier, en stærk vitamin/mineral-tablet og kapsler med oreganoolie. Candida kan ikke fordrage oreganoolie, og virkningen indtager ofte hurtigt. Fås i din helsekost.

4. Smør med kokosolie blandet op med lidt tea tree oil. Smelt 2 spsk. kokosolie med 3 dråber æterisk teatree-olie. Smør området og lad det sidde natten over. Teatree-olie har en stærk svampedræbende effekt, og kaprylsyren fra kokosolien er kendt for at dræbe candida. Kaprylsyre kan også fås på kapselform til at tage indvortes.

5. Hvis man ser på symptomerne med følelses-briller på, så har candidaovervækst at gøre med vrede eller irritation inden i dig, der breder sig, og som du ikke får kigget på. Det kan også have noget at gøre med, om du er intim med den rigtige person? Har du fået overskredet nogle grænser eller måske endda følt dig misbrugt? Uanset, hvad det kan være, så få det ud. Skriv dagbog, tal med en veninde, tal med dig selv, meditér. Alt, hvad der kan hjælpe dine følelser på vej og frem i lyset.

Jeg håber meget, at du kunne bruge rådene. Har du brug for mere hjælp til netop DIT problem, så er du mere end velkommen til at booke en konsultation. Jeg vil elske at se dig ♡

Alt det bedste til dig

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.