Vidste du, at frosne grøntsager og frugter indeholder næsten lige så mange vitaminer og mineraler, som de friske? Derfor har jeg fryseren fyldt med forskellige slags, men der er 5, der altid går igen. Hvilke, og hvad jeg bruger dem til, kan du læse om her.

Den mad du har i huset, er den mad du spiser. Så simpelt er det. Derfor forsøger jeg at have et godt udvalg af grøntsager og frugter i køleskabet, men også en fyldt fryser, så der altid er noget vi kan bruge. Især til singlekvinden (eller manden) er fryseren genial. Både til at fryse ned i, men også til at have grønt og frugt liggende, fordi det kan holde sig, og ikke bliver dårligt på samme måde.

Der er 5 fødevarer, som jeg ALTID har liggende i fryseren. De reder os i en travl hverdag, og så der altid er sund og nærende morgenmad lige ved hånden.

1. SPINAT

Jeg går mildest talt i panik, hvis jeg ikke har frossen spinat (eller frossen grønkål) i min fryser. Jeg bruger det nemlig hver morgen i min morgensmoothie, så jeg får bladgrønt fra morgenstunden. Smagen af spinat kan være meget forskellig fra mærke til mærke, så prøv dig lidt frem, indtil du finder én der er neutral. Den jeg bruger er økologisk, og jeg finder den mest i Irma eller SuperBrugsen.

 

2. JORDBÆR

Jordbærsæsonen er alt for kort efter min mening, så jeg har altid frosne øko-jordbær i fryseren til smoothies og desserter. Det er vigtigt, at de er økologiske, da de konventionelle bliver massivt sprøjtede og nogle pumpet med vand. Desuden smager de økologiske langt bedre. Jeg køber dem i 1-kilos-poser fra Nemlig.com, og bruger dem fx. i denne smoothie.

 

3. BLÅBÆR

Det kan være svært at finde ÆGTE blåbær i supermarkedet, men på frost kan det lade sig gøre! Ægte blåbær giver dig blå tænder (ligesom rødvin ;)) og er decideret smækfyldt med næring. Jeg bruger dem i (ja, godt gættet) smoothie, og ellers i kage og bagt havregrød. Hvis du ikke ved, hvad sidstnævnte er, så skynd dig at google det og prøv en opskrift. Det smager SÅ lækkert.

 

4. ÆRTER & EDAMAMEBØNNER

Frosne ærter og edamamebønner er min redning, hvis vi af én eller anden årsag ikke har friske grøntsager i huset. Lige lidt kogende vand over en skålfuld ærter eller edamame, og så er der en form for grønt til maden. Jeg bruger også ærter i min smoothie, fordi de er søde og proteinrige, og smager meget neutralt. Så fyld fryseren op med dem 🙂

 

5. KIKÆRTER

Kikærter er super sunde, mættende og proteinrige. Jeg køber dem i 1-kilos poser i helsekosten, og koger dem alle på én gang. Når de er kogt færdig og kølet af, fordeler jeg dem i poser med ca. 240 gram i hver. Det svarer til en dåse. Derefter fryser jeg dem ned, og har så altid kikærter liggende til at putte i retter, lave hummus af og putte i salater. Det er langt billigere end at købe dem på dåse, og så er det super nemt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.