Velkommen til Torsdags-interview! En interviewrække med skønne, kloge, seje og inspirerende kvinder, der hver uge giver dig mulighed for at komme lidt tættere på dem, og det de har at byde på.

I dag får du lov til at møde Anna-Sophia Klug, der er indehaver af DoYoga – 3 yogastudioer i København.

Anna-Sophia blev selvstændig ud af det blå. Hun er oprindeligt uddannet yogalærer, men pludselig startede hun DoYoga, der egentlig blot startede som et par hold om ugen – og nu vokser sig større og større.

Hun er en ægte selfmade woman, og har måtte lære alt fra scratch som iværksætter – en proces, som jeg personligt har stor respekt for!

Følger du ikke allerede Anna-Sophia? Så find hendes Instagram her og DoYoga på Facebook her.

INTERVIEW🧡

Anna-Sophia – du er kvinden bag DoYoga, som pt. har yogastudioer både i København K, Frederiksberg og Vesterbro. Hvorfor skulle København have et nyt yogasted?

Anna-Sophia: DoYoga startede faktisk ikke ud med planen om mere end et par hold om ugen. Det er et yogastudio der er vokset helt naturligt, og i takt med det er drømmen og visionen kommet, nemlig dét at gøre yoga tilgængeligt for alle. Ikke bare for folk der har budget til at bruge over 500 kr/mdr. på en “hobby”, som yoga oftest er i starten… Men for folk på dagpenge, sygemeldte, stressramte, folk på S.U og alle dem imellem. Yoga gør SÅ meget godt, at det mener jeg inderligt at alle skal kunne nyde godt af. Det er virkelig blevet et mål for mig, og nu er jeg så heldig at der er en masse skønne mennesker der deler den drøm og den vision.

DoYoga er jo vokset meget på rekordtid! Har du altid haft iværksætterblod i årene?

Anna-Sophia: Jeg har vitterligt ikke iværksætterblod i årerne. Ikke fra starten i hvertfald. Da det netop er noget der er vokset af sig selv, er det en opgave jeg også er vokset med. Men det ligger mig ikke naturligt at skulle jonglere alle de bolde det kræver at holde flere studioer kørende. Jeg har skullet lære alt fra bunden, lige fra yogaen, skema-planlægning, bygge hjemmeside op og den økonomiske del. Så iværksætterblod er noget der er kommet med tiden.

Hvad er dit bedste råd til andre kvinder, der gerne vil springe ud som selvstændige?

Anna-Sophia: Do it! (med omtanke). Jeg er et “føle-menneske”, ikke et “alt skal i kasser-menneske” så jeg stoler enormt meget på min intuition og mine egne ønsker. Jeg tror det er vigtigt at følge sin mavefornemmelse. Dog vil jeg tilføje at man skal tænke sig om og ikke tro at det er “den lette vej” at være selvstændig, for sådan kan det se ud, udadtil. Det er benhårdt arbejde og man går på kompromis med rigtig meget. Er du et sted i dit liv hvor du gerne vil have børn inden for et par år, så ville jeg mærke efter, hvilket ønske der fylder mest. For du skal oftest bruge al din tid på dit iværksætter-projekt for at det (måske) lykkes. Jeg synes det er vigtigt at huske, at det ikke bare er lykken at være iværksætter. Lykken findes (måske) dér hvor du bliver tilfreds med den du er, bliver glad for det liv du har, og husker at græsset aldrig er grønnere på den anden side.

Vi er jo lige sprunget ind i år 2019. Hvad er det næste, der skal ske hos DoYoga?

Anna-Sophia: Ja, det må du nok spørge om, haha! Det hele er jo sket relativt hurtigt, så jeg har det ganske fint med at tingene står lidt stille her i ’19. Men det er jo ikke helt mig selv der bestemmer det, så det kommer an på hvor mange skønne medlemmer vi bliver, om der kan være timer nok i de 3 studioer, eller om det kræver endnu et sted. Og hvor det i så fald skulle ligge. We’ll see..

Hvad arbejder du på at blive bedre til?

Anna-Sophia:

  • At bede om hjælp, når jeg har brug for det.
  • At sætte grænser.
  • At være i bedre tid.
  • At leve mere i nu’et.
  • At passe bedre på mig selv… Og rent faktisk få lavet yoga selv.

(Mere end de få gange om måneden, hvor det lader sig gøre) Jeg kunne blive ved. Jeg er 31 år og føler på ingen måde at jeg er “færdig” med min egen udvikling, tværtimod føles det som om jeg lige er startet, hvilket jeg måske også er.

Hvilket godt råd ville du give til dig selv som 20-årig?

Anna-Sophia: Brug mindre makeup! Man kan godt se at du har 20 lag pudder og foundation på… Haha, ej.

Det er nok:

– Stol på din dømmekraft.

– Stol på dig selv.

– Du er god nok.

– Du skal ikke stræbe efter at være som andre

– Livet vil dig det godt

– Start til yoga! (det havde dælme været godt for mig da jeg var 20)

Men jeg synes faktisk også, at jeg var et godt sted som 20-årig. Der var måske liiige nok alkohol og fest, men jeg havde det sjovt. Jeg lærte skønne mennesker at kende, og jeg nød livet.

En absolut yndlingsdag for dig – hvordan ser den ud?

Anna-Sophia: Ja, det har jo ændret sig lidt med alderen, eller familiesituationen.

Inden jeg mødte min mand og hans dejlige datter for 9 år, og min søn der kom til verden for 4 år siden, så ville det nok have været noget med palmestrand, drinks, fest til den lyse morgen.

Nu er det faktisk bare: Mig – alene! Helt alene, sove længe og rent faktisk være stille. Ikke hele tiden at have i baghovedet “ej, kom op! Du har 1000 ting du skal”. Spise lækker morgenmad i mit eget tempo. Gå en tur eller deltage i en skøn yogatime. Måske en lur midt på dagen.Tid til at læse en hel bog i rap… Spise lækker aftensmad og drikke et glas vin. Se en dum film eller bare sove tidligt. En dag (eller weekend) med ro, lækker mad og mig-tid. Jeg har altid nydt at være alene.

Tror du på et liv efter døden?

Anna-Sophia: Ja. Det gør jeg. Jeg tror i hvert fald på, at vi har været her før. At vi har “noget” med os fra tidligere liv. Men hvordan det hele hænger sammen, er jeg bestemt ikke afklaret omkring.

Hvis du kunne kigge i en spåkugle, hvor er du så om 5 år?

Anna-Sophia: Godt spørgsmål. Jeg tænker faktisk ikke selv sådan. Jeg er meget i nu’et. Ikke ment på den måde, at jeg bruger rup og stup nu og ikke gemmer til morgendagen, men mere at jeg nyder det jeg har nu og arbejder for det, uden at tage det for givet, og tror på at livet giver mig dét, jeg skal have. Det lyder måske hamrende naivt og som om at jeg aldrig har oplevet at snuble og falde og skulle finde vejen op igen, for det har jeg. Mange gange. Men jeg tror på mit liv. Men helt fysisk, så tror jeg, at jeg bor samme sted, i mit skønne hus med min dejlige familie. At vi har tid til at rejse lidt mere og måske har fået en lidt mere rolig hverdag, men stadig med DoYoga som eneste “arbejde”. Jeg kan ikke forestille mig hvad jeg skulle lave, hvis ikke jeg havde DoYoga. Jeg elsker det! Og føler mig fuldstændig voldsomt over-privilegeret hver dag. Og lidt angst, for det er et kæmpe ansvar at stå med alene. Men jeg har de bedste mennesker omkring mig.

Glæd dig også til næste uge, Vølve og Månepræstine Josefa Pedersen gæster bloggen. Udkommer torsdag d. 17. januar. 

Du kan tilmelde dig ude i siden, så du får besked med det samme, der udkom-mer et nyt indlæg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.