Velkommen til Torsdags-interview! En interviewrække med skønne, kloge, seje og inspirerende kvinder, der hver uge giver dig mulighed for at komme lidt tættere på dem, og det de har at byde på.

I denne uge får du lov til at møde Cecilie Blaksted, der er en kvinde med mange jern i ilden. Hun er nemlig både forfatter til bogen Naturlig Beauty (og en ny én på vej), arbejder i mediebranchen, underviser hos Senses og blogger på simplyfit.dk.

Jeg nyder at følge Cecilie på hendes blog og sociale medier, da det er en skøn blanding af sund livsstil, helse og et liv som storbykvinde, hvor der også ryger et par drinks ned – og den uhøjtidelige vibe kan jeg utroligt godt lide.

Og har så hun skrevet en fantastisk bog til alle skønhedsnørder, der elsker naturlige og hjemmelavede produkter.

Følger du ikke allerede Cecilie? Så find hendes Instagram her, hendes blog her, og hendes bog her.

Det er SÅ fedt, at du vil være med Cecilie. Hvis man ikke kender dig endnu, hvad er det så du laver i din forretning og til daglig?

Cecilie: Mega fedt jeg må være med! Er vild med det her format på din blog, så tak! Jamen, jeg arbejder fuld tid i mediebranchen med influencers hos Splay One, så har jeg en blog simplyfit.dk (og en ny på vej bestainable.com) som handler om bæredygtig og sund livsstil, jeg er ved at lægge sidste hånd på min anden bog (Naturlig Cleaning) der udkommer til April, og så underviser jeg hold i Senses på Vesterbro, Cardio Core (som jeg selv udviklede for 5 år siden), Reformer og snart Yoga.

Du ved jo en pokkers masse om naturlig hudpleje. Hvis du kun måtte vælge én ting fra din skønhedshylde – hvilken skulle det så være?

Cecilie: Jeg tror at det jeg lægger mest vægt på i min hudpleje er selve ”pleje”-delen. Så det med rent faktisk at give sin hud hvad den har brug for (udfra hudtype og sæsoner) og så pleje den med de produkter du bruger. Om du laver dem selv, som jeg, eller køber, så brug tiden på at få fjernet din make-up, renset ordentligt og massere dine produkter godt ind i ansigtet og stimulere muskulaturen under. Ville ikke kunne leve uden min Gua Sha, selvom jeg ikke bruger den hver dag.

Hvad vil du gerne bidrage med dit forfatterskab og blog?

Cecilie: Jeg vil gerne vise at det er muligt at leve sundere og mere bæredygtigt uden at din hverdag bliver mere besværlig, tværtimod. Mit liv er simplere og jeg når mere, og føler en større daglig tilfredsstillelse med et liv i tråd med mine værdier. Jeg prøver at motivere mig selv og andre til hele tiden at forbedre sig selv på en sjov måde, så ikke slå sig selv oveni hovedet over ikke at være perfekt til alt fra start af, men tage små skridt mod sine mål i hverdagen, hvis det giver mening? 🙂

Vi hoppede ind i 2019 for lidt over en måned siden. Hvad er dine intentioner for år 2019?

Cecilie: Åh, jeg elsker nytår og det med at sætte mig nye visioner. Man kan egentlig gøre det hele året og det gør jeg også, men særligt i år vil jeg fokusere på at være bedre til at prioritere min sundhed og måske være okay med at være ”ude af balance” i perioder for at nå mine mål. Jeg slår mig normalt på, at jeg kan det hele, være sund, men stadig spise kage, have travlt med arbejde, men stadig se venner osv. Og der vil jeg i år gerne fokusere mere på mental sundhed og have overskud i mit liv, for at kunne opnå de mål jeg har, uden at brænde mit lys i begge ender. Men samtidig være meget bevidst om, at det vil kræve nogle afsavn og et nej til ting jeg normalt ville elske at lave. OG så minimere mit affald endnu mere og finde endnu flere måder at life-hacke mit liv til det bedre.

Hvad er dit bedste råd til (travle) kvinder, der gerne vil have en sundere hverdag?

Cecilie: Gør det nemt for dig selv! Gode råd og artikler på nettet er rigtig gode inspirationskilder, men det skal passes ind i DIN hverdag, ellers vil det være noget du kun kan magte når du har overskud. Gode vaner og sundhed i hverdagen skal inkorporeres så det ikke er noget du skal tage dig sammen til, men være en default-indstilling i dit system på sigt. Et nemt sted at starte er at starte dagen med vand og et sundt morgenmåltid (hvis du spiser morgenmad, ellers frokost). Tag en smoothie med dig, de kan indeholde grøntsager som du normalt ikke ville starte dagen med, eller brug tiden om morgenen på at komme roligt og godt fra start med din dag. Tror alle travle kvinder har godt af lidt ro.

Du er en kvinde med mange jern i ilden: Blog, bog, arbejde, undervisning hos Senses… Hvordan får du tid til alt det?

Cecilie: Prioriteringer, jeg er ikke opdateret på Netflix, jeg har ingen spil på min mobil, og jeg har ikke børn endnu. Jeg forsøger at udnytte de fleste vågne minutter ret godt synes jeg selv. Jeg har også dage hvor jeg helt bevidst laver INGENTING, det er vigtigt at lade op, men jeg tager mig typisk små pauser i løbet af dagen så jeg ikke brænder sammen. Eksempelvis busturen på arbejde, den bruges tit med min Kindle (en god bog) og min to-go kaffe i hånden. Det er efter min morgentræning, men der får jeg lige en lille pause og genopladning så jeg er klar når jeg møder på arbejde, og det samme på vej hjem, inden jeg skal hjem og skrive videre, eller mødes med venner/veninder.

Det handler nok også om, at lave ting man synes er sjovt så du ikke bliver drænet af at skulle holde humøret oppe hele dagen og kun kan overskue sofaen. MEN, er sofaen dit frirum, så er der virkelig heller ikke noget galt med det, brug din tid på det du bedst kan lide, er vel egentlig det, det kommer ned til. Jeg elsker at skrive, at undervise og ser det ikke som ekstra arbejde efter mit arbejde.

En absolut yndlingsdag – hvordan ser den ud?

Cecilie: Det er en dejlig øvelse at lave! Jamen, en dag jeg kan starte roligt og efter en god nats søvn (så enten er jeg gået tidligt i seng eller kan starte roligt uden et vækkeur). Kaffe i sengen og så få skrevet lidt fra morgenstunden, 10 minutters meditation inden jeg skal ud af døren. Ned i Senses, elsker at undervise mine hold, har altid sådan en god energi bagefter. Så en kaffe eller en brunch med en god veninde er altid sjovt, måske en træning selv efterfuldt af damp og sauna og selvpleje med alle mine skønne produkter. Hjem og arbejde videre eller arbejde fra en hyggelig cafe og så en god middag eller arrangement om aftenen med skønne mennesker og en drink eller at par glas vin. Det er nok min drømmedag og kan copypastes til andre lande, byer osv.

Hvad er den største udfordring du står overfor personligt eller business-wise?

Cecilie: Det er 100% at jeg vil så mange ting i stedet for bare at gå 100% efter én ting f.eks. Naturlig Beauty eller all in på Bæredygtighed. Men jeg elsker jo at optimere mit liv som en helhed, så derfor er det også det jeg vil dele, men klart det jeg struggler med mest i min hverdag. Jeg siger nej til mange ting, men det er aldrig sjovt.

Hvis du kunne kigge i en spåkugle, hvor er du så om 5 år?

Cecilie: Det ved jeg heldigvis ikke! Jeg har det ikke så godt med at vide alt for meget om, hvad der kommer til at ske ude i fremtiden. For 5 år siden ville jeg slet ikke have haft fantasien til at vide hvad jeg ville lave i dag, mit fuldtidsjob eksisterede nok ikke engang dengang, og jeg har ikke en drøm som er fast nok til at jeg kan jagte den 100%. Jeg har nogle rammer jeg gerne vil være indenfor, et liv hvor jeg fortsat kan lave flere ting på én gang, så fleksibilitet, gerne mere skriveri. Jeg gad godt skrive for andre på freelancebasis og rejse rundt og finde inspiration til sundhed, skønhed og bæredygtighed i andre kulture OG dele det, men selve formatet kan er jeg ikke så fastsat på 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.