Som en ny feature her på bloggen vil jeg introducere: Torsdags-interview! En interviewrække med skønne, kloge, seje og inspirerende kvinder, der hver uge giver dig mulighed for at komme lidt tættere på dem, og det de har at byde på.

Fælles for kvinderne er deres store passion indenfor deres felt, hvor de deler rundhåndet ud af deres viden, livsstil, smag, tanker og håndværk. Kvinder, som jeg beundrer, og som jeg har lyst til at sætte fokus på – til inspiration for dig og mig.

I dag bliver du lidt klogere på Emma Martiny, der som selvstændig blæksprutte både laver kogebøger, blogger, podcast og… Ja, resten får hun selv lov til at fortælle 😉

Følger du ikke allerede Emma Martiny? Så find hendes website (og kogebøger) her, hendes Insta her, og hendes podcast her. Og lad os så komme i gang…

Har du et ønske til en kvinde, der skal interviewes her? Så smid en kommentar i kommentarfeltet med dit bud – I plejer at være så gode til at hjælpe!

INTERVIEW ⭐

Emma – du er jo en kvinde med mange jern i ilden. Kan du fortælle vores læsere lidt om, hvad du laver i din forretning?

Emma: Min forretning har mange facetter, og det kan være lidt svært at forklare kort. Men lad mig prøve! Jeg lever af at kreere opskrifter og livstilsindhold til mine egne og andres medier. Det er både til mine kogebøger, min blog, podcast og de sociale medier samt forskellige magasiner og virksomheder. Derudover driver jeg Atelier Aarhus sammen med en god veninde, hvor vi hvert år sælger en limited edition kalenderbog.

 

Du gik selvstændig samtidigt med at du studerede. Har du altid haft iværksætterblod i årerne?

Emma: Det har jeg helt sikkert. Men hvorfor mit blod lige er blevet sådan, er lidt skørt, for ingen andre i min familie er iværksættere. Jeg har en evne til at se forretningsmuligheder i (næsten) alt, og jeg kan huske, at jeg som barn altid forestillede mig, at jeg skulle være min egen chef. Da jeg drømte om at blive frisør, drømte jeg om at have min egen salon. Og da jeg overvejede at læse psykologi, var det fordi, jeg drømte om at have min egen klinik.

 

Hvad er dit bedste råd til andre kvinder, der gerne vil springe ud som selvstændige?

Emma: Jeg vil råde dem til både at springe ud i det NU men samtidig at tage det stille og roligt. Ofte venter folk alt for længe med at søsætte et nyt projekt, fordi de mangler mod eller venter på perfektion – og det perfekte tidpunkt kommer aldrig! Samtidig tror jeg, det er en god idé at starte stille og roligt, så man langsomt får opbygget tillid til sig selv og egne evner. Der er ingen grund til at hoppe ud, hvor man ikke kan bunde. Start evt. med at gå lidt ned i tid på dit nuværende arbejde, imens du stille og roligt får gang i forretningen. Den økonomiske stress, man kan opleve som selvstændig, kan nemlig nemt gøre, at man kommer til at handle ud fra angsten om ikke at tjene nok penge. Og det er ikke et sundt mind-set at bygge en passionsdreven forretning op om. Du skal gerne lave det, du er aller bedst til og elsker aller højest – og ikke bare det, du nemmest tjener penge på.

 

Hvad er den største udfordring, du selv pt. står overfor lige nu?

Emma: Work/life-balance! Det er en kontant udfordring for mig og noget, jeg stadig øver mig på. At sætte grænser, sige ’nej’ og bede om hjælp. Jeg elsker at have mange bolde i luften, men det kræver også, at jeg finder tid til at lade op – det har jeg det bare med at glemme, når bolden ruller, fordi jeg virkelig elsker, det jeg laver.

 

Brandet ‘Emma Martiny’ er jo allerede ret stort. Hvad er det næste, du skal i gang med?

Emma: Jeg har lige fået re-designet min hjemmeside, og det har været noget af en større operation. Alle opskrifter skulle opsættes på ny (og dem er der over 400 af!), og så har vi lavet en webshop, hvor jeg kan sælge mine kogebøger. I løbet af de næste måneder håber jeg på at kunne tilføje flere produkter til shoppen, og dét glæder jeg mig til at arbejde på.

 

Hvad arbejder du på at blive bedre til?

Emma: Jeg vil gerne bliver bedre til at være uden at gøre. Her er min meditationspraksis utrolig virksom, men hvis jeg ikke passer på, bliver det hurtigt nedprioriteret, når jeg har meget at se til. Og det er så dumt, for det er jo lige netop dér, jeg har allermest brug for det.

 

En absolut yndlingsdag for dig – hvordan ser den ud?

Emma: En dag helt uden planer, hvor jeg vågner op med min kæreste. Løber en tur i naturen og strækker ud på min yogamåtte. Spiser god morgenmad og går en lang tur. Arbejder lidt, kun fordi jeg har lyst, på et projekt, jeg brænder for. Og hvor jeg får besøg af nogle mennesker, jeg holder af, så vi kan nyde en god middag sammen.

 

Tror du på et liv efter døden?

Emma: Bestemt. Præcis hvad og hvordan, ved jeg ikke. Men jeg tror på, at der er fred, og intet at være urolig for.

 

Hvis du kunne kigge i en spåkugle, hvor er du så om 5 år?

Emma: Om 5 år håber og tror jeg, at Simon og jeg er blevet forældre, og at vi har en fleksibel hverdag, hvor vi tager os tid til at nyde det nye kapitel, samtidig med, at vi ikke lægger vores egne passioner helt på hylden. Jeg ved, at jeg stadig kommer til at være selvstændig (for jeg kan slet ikke finde ud af andet), men præcis hvordan det ser ud, ved jeg virkelig ikke. Men ’Emma Martiny brandet’ (som du så sødt kaldte det, hæhæ) lever stadig, tror jeg. Nok på en anden måde end i dag, men jeg forestiller mig stadig, at jeg beskæftiger mig med mad og livstil på én eller anden facon.


Læs også med i næste uge, hvor Mathilde fra Myrainbowtee og Myrainbowfeeling gæster bloggen. Vi kender hinanden fra makeupskole i gamle dage (det skal I nok høre mere om 😉 ), og hun er en ildsjæl med særlig passion for farver, og har bygget sit eget brand op fra bunden. Mega spændende – glæd jer!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.