Velkommen til Torsdags-interview! En interviewrække med skønne, kloge, seje og inspirerende kvinder, der hver uge giver dig mulighed for at komme lidt tættere på dem, og det de har at byde på.

I denne uge får du lov til at møde Line Rømer, der arbejder som yogalærer i Københaven, hvor hun underviser hold, workshops og afholder forløb.

Jeg følger Line på Instagram, hvor hun deler sin uhøjtidelige og kærlige tilgang til yogaen. Hos hende får du både yogainspiration og yogafilosofi, men bliver også bliver indviet i tanker omkring det at være selvstændig, menneske og alt derimellem. Jeg nyder især Lines “down to earth”-måde at være på, og jeg skal HELT sikkert snart til én af hendes timer.

Følger du ikke allerede Line? Så kan du finde hendes Instagram her og hendes website her

INTERVIEW 🧡

Line, jeg nyder virkelig at følge dig på Instagram! Til dem der ikke kender dig endnu – hvad laver du i din forretning?
Line: Tusind tak. Jeg arbejder som yogalærer, og underviser Vinyasa, Hatha og Yin yoga i udvalgte yogastudier i København, og så laver jeg mere intime yogaforløb og workshops.


Du er jo oprindeligt uddannet journalist, og kommer derfor fra en helt anden baggrund. Hvad fik dig til at kaste dig ud i eventyret som selvstændig?
Line: Det kom på mange måder af en opvågning. I mange år fulgte jeg strømmen, og gjorde det, som jeg troede ‘man’ skulle gøre: Jeg tog en lang uddannelse, forbedrede mine chancer på arbejdsmarkedet ved at tage relevante studiejobs, var på et udlandsophold, og endte til sidst som færdiguddannet i en virkelig god stilling, der på papiret var mit drømmejob. Men hele tiden, gennem mit arbejdsliv, havde jeg den her følelse: “Er det virkelig det? Er det virkelig det her liv jeg har studeret så mange år for at komme frem til? Det evige 9-16, deadlines, præstation, travlhed og mindre og mindre plads til at være menneske?”. Jo længere tid der gik, jo mere gik det op for mig, at jeg havde indgået en handel der hed, at jeg byttede min dyrebare tid for penge. Og det havde jeg ikke lyst til. Jeg havde lyst til at have mere tid, til selv at bestemme over min hverdag og til at have rum til at leve mere i harmoni med mit indre liv og mine værdier. Det var min opvågning, som udløste et mindre livskrise. Og et sted i den proces mødte jeg yogaen. Her fandt jeg endelig et rum og et fællesskab, hvor værdierne matchede mine egne, og hvor der var ro, tid, rummelighed og følsomhed. Herfra voksede min interesse og min praksis, og så er det ellers gået slag i slag. Til sidst kunne det ikke være anderledes, end at jeg måtte lave det her fuldtid.


Hvad er dit bedste råd til andre kvinder, der drømmer om at blive selvstændige?
Line: Mit bedste råd bliver desværre den ultimative kliché: “Spring ud i det!” Og så med det lille svirp ” – og find nogen i samme branche, som du kan tale med om stort og småt”. Jeg har haft et stort behov for og glæde af at vende både praktiske spørgsmål og følelsesmæssige op- og nedture med nogen i samme situation, og det har været befriende at blive mødt med ‘ja, det gik jeg også igennem’ eller ‘det skal nok gå’. Det er super angstprovokerende at springe ud som selvstændig, og du kommer ikke til at have alle svarene når du gør det. Du må affinde dig med en stor mængde usikkerhed, men det skal nok gå, der er så mange der hepper på dig.

Vi er for kort tid siden hoppet ind i det nye år. Hvad er din intentioner for år 2019?
Line: Min intention for 2019 er at forblive forbundet med mig selv, og derigennem skabe forbindelse med andre. Jeg kan, som mange andre, blivet suget ind i en tornado af ydre ting; sociale medier, mennesker omkring mig, praktik, tanker, frygt, sammenligning, usikkerhed og så videre. Og når jeg hvirvler rundt i det, mister jeg forbindelsen til mig selv og til det, der er vigtigt for mig. Så handler og tænker jeg ikke i harmoni med mig selv. Jeg træffer valg, der ikke er gode for mig, kommer op og skændes med min kæreste, bliver nærtagende, mindre rummelig eller nemt såret. Så min intention er at forsøge at forblive forbundet til mig selv, også når tornadoen raser, og udfra den tilstand, skabe forbindelse, fællesskab og bånd med andre. Uanset om det er med mine yogaelever, mine venner, min familie, folk jeg taler med på sociale medier eller en fremmed på gaden.


Hvad er det, du ønsker at bidrage med her i verden via din undervisning og sociale medier?
Line: Jeg ønsker at møde mennesker i alle deres facetter og sammensætninger, og skabe et rum hvor det er okay at være sårbar, og hvor der er plads til at have samtaler om tankemylder, uro, negative tankemønstre, spiritualitet og så meget mere. Jeg tror på, at når vi kommer ud af tankerne og finder ro, så kan vi rent faktisk mærke os selv, og mærke den ro og glæde, der bor indeni i os.

Du underviser jo i yoga og meditation rundt omkring i København. Hvordan ser din egen praksis ud?
Line: Min egen praksis svinger meget efter humør. Nogle gange har jeg brug for blid, blød og nænsom yoga i stilhed, andre gange skruer jeg op for Massive Attack, og bevæger mig gennem flows med masser af armbalancer og dybe stræk. Nogle gange praktiserer jeg derhjemme eller i studierne før jeg underviser, og ellers elsker jeg afprøve alle de fantastiske yogastudier og yogaundervisere, der findes i København. Lige nu er jeg rigtig glad for det sted, der hedder Rört, som har et lidt bredere take på bevægelse, og som også vægter fællesskab og community rigtig højt. Det savner jeg lidt, og derfor kommer jeg der.


Hvad er den største udfordring du står overfor personligt eller business-wise?
Line: Økonomi er en kæmpe udfordring. Det tror jeg det er for de fleste selvstændige. Og i yogabranchen især, fordi det langt fra er et arbejde, med et høj timeløn. Så min konstante udfordring er at holde min forretning kørende, uden at brænde mit lys i begge ender.


En absolut yndlingsdag – hvordan ser den ud?
Line: Noget af det, der kom ud af den her opvågning, livskrise og nu egen virksomhed er, at jeg efterhånden har skabt min drømmehverdag, så en yndlingsdag ligner faktisk rigtig meget en helt normal dag i mit liv: Jeg elsker morgener, så det er noget med at stå tidligt op, og hapse en yogaklasse, for eksempel hos Rört eller hos NOR, og så hjem, bage boller og spise dem med tandsmør og en kop kaffe mens jeg ser at afsnit af en god serie. Så ville jeg undervise og forhåbentlig den dag mærke den der helt særlige magi, der af og til kan opstå i yogasalen, hvor alle mærker hinanden. Bagefter vil jeg cykle hjem, tage et varmt bad, og så mødes med minde veninder, grine, græde og fortælle historier. Måske er jeg heldig, at min kæreste har lavet mad når jeg kommer hjem, det er han nemlig enormt god til, og så vil vi hygge, snakke, kramme og grine indtil kl. 22, som er det præcise tidspunkt, hvor jeg altid bliver træt.

Hvis du kunne kigge i en spåkugle, hvor er du så om 5 år?
Line: Jeg aner ikke hvordan livet ser ud om 5 år, men yoga er forhåbentlig stadig en stor del af mit liv. Måske har jeg fundet økonomi til at tage en ashtange yoga uddannelse og til at fordybe mig endnu mere i åndedræt og meditation. Jeg håber, at jeg har mødt endnu flere mennesker, hvor vi gensidigt beriger hinanden, og så har jeg helt sikkert lavet et magisk retreat med min lige så magiske og dygtige veninde Jozefina, som blandt andet underviser i Yolates.

Glæd dig også til næste uge, hvor blogger Camilla Tromborg gæster bloggen. Interviewet udkommer 31. januar, og du kan altid tilmelde dig ude i højre side, så du får besked så snart der er et nyt indlæg oppe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.