Velkommen til Torsdags-interview! En interviewrække med skønne, kloge, seje og inspirerende kvinder, der hver uge giver dig mulighed for at komme lidt tættere på dem, og det de har at byde på.

I dag får du lov til at møde Pernille Birkenfeldt, der er revisor og spirituel pengementor. Jeg mødte Pernille første gang for et par år siden, da jeg manglede hjælp til mit regnskab i min virksomhed, og søgte en kvinde der var dygtig til tal, men som også havde det spirituelle aspekt. Og det fandt jeg hos Pernille.

Pernille er helt nede på jorden og taler om penge i et sprog ALLE kan forstå. Du kan både booke hende til dig selv, hvis du ønsker styr på dine pengesager, og til din forretning, hvis du er selvstændig. Jeg kan varmt anbefale Pernille🧡

Følger du hende ikke endnu? Så find Pernilles website her, hendes populære FB-gruppe for selvstændige kvinder her, hendes Instagram her, OG hendes podcast her


Interview

Pernille, du er jo uddannet revisor, men arbejder også med den spirituelle side af penge. Hvordan kom det spirituelle indover?

Pernille: For mig er det at tale om økonomi og penge en meget naturlig kombi af hovedet, hjertet og intuitionen. Jeg har en meget veludviklet intuition, hvor jeg mærker andre mennesker og deres behov. Så nogle gange får jeg nogle indskydelser til at tale om et område, fx det at hæve løn til sig selv, som virkelig kan tricke noget i folk. Og det er den vej igennem jeg på fineste vis kan støtte mine kunder på deres rejse til ro i maven og økonomisk frihed.

Som et værktøj til at komme ud ad hovedet og ned i kroppen bruger jeg fx englekort. Da jeg elsker de budskaber englekortene kommer med. Og det giver et rigtig fint udgangspunkt for at tale om det, der virkelig rør sig og komme et lav dybere.

 

En del kvinder ønsker at gå selvstændig, men er bange for den til tider usikre økonomi. Hvad synes du, man skal have styr på, hvis man vil springe ud i det?

Pernille: Det er et super godt spørgsmål. Og virkelig også én af de bekymringer jeg alt for ofte hører. Vi hører om de her 5 trin til success som selvstændig osv. og hvordan hele bare kan blive en succes over natten.

For mig er det rigtig vigtigt at der er både en kortsigtet og langsigtet plan økonomien. Forstået på den måde, at det er vigtigt at vide hvordan du får skabt roen i maven omkring økonomien, hvis du har tendens til søvnløse nætter.

At have styr på dit budget, dine faste omkostninger, have talt med din partner omkring jeres økonomi og hvilken betydning det har.

Det kan være en super fordel at have sparret penge op til den første tid, indtil der kommer kunder.

Det kan også være en rigtig god ide ikke at hive hele sikkerhedsnettet væk under sig fra starten, hvis ikke det følelse rigtig godt. Så bare gå i gang ved siden af dit job. Måske er det muligt at komme på deltid eller arbejde som freelance nogle timer om ugen, så du er sikret en indkomst.

For mig handler det virkelig om roen i maven, så kreativiteten kan blomstre. Hvis du stresser over økonomien, så risikere du det langsomt dræber al inspiration, motivation og alle gode ideer til virkelig at sparke r..

 

Hvordan ser en helt almindelig arbejdsdag ud for dig?

Pernille: Mine dage er meget forskellige dag. Nogle dage er helt booket med kunder og fuld fart frem.

Andre dage er mere rolige.

Men de fleste består af en god kombi af at skabe content, svare på mails og kommentar på de sociale medier. Og så naturligvis det allerbedste kundesessioner J

Jeg forsøger at få mere struktur på mine dage og flere faste rutiner, fordi det gør mig mere effektiv. Det samtidig med, der skal være plads til at gå med flowet når jeg kan mærke en video eller lign. virkelig presser på for at blive delt med verden. Og så tager dagen ofte en anden retning end jeg egentlig have planlagt.

 

Hvad ville du ØNSKE, at folk vidste om penge?

Pernille: Jeg ville ønkse vi kunne stoppe med at gøre penge så skamfulde. At vi kunne stoppe med at kaste så meget skyld og skam på os selv. At alle i stedet kunne få et kærligt forhold til penge.

Jeg ville ønske, at alle vores klar over hvor stor indflydelse vores mindset, tanker og den måde vi taler og behandler penge på faktisk har. At alle var klar over hvor mange begrænsninger vi skaber for os selv fordi vi ikke giver os selv tilladelse til at have, penge, modtage eller beholde penge.

 

Hvad er dit bedste råd til mennesker, der vil have større flow i økonomien?

Pernille: Ligesom med så meget andet, så er det også sådan med penge, at det vi giver opmærksomhed vokser. Så taler vi hele tiden om gæld, mangel og ingen-penge er det også det vi skaber mere af. Jeg tror derfor på, at når vi begynder at fokusere på det positive, alt det vi faktisk får ind, alle det vi faktisk har i flow, så skaber det en positiv spiral.

På den måde kan du ved at være taknemmelig over det beløb du har på din konto hver dag uanset saldoen skabe mere flow. Når du begynder at lægge mærke til alt du har i dit liv og er taknemmelig for det. Når du mærker taknemmeligheden dagligt og hver gang du betaler dine regninger, så skaber det også mere flow.

Fx. hvis du hader at betale regninger og altid er bange for om der er nok, så vær i stedet taknemmelig for endnu en måned med tag over hovedet. Du har boet i det skønne hjem. Du har haft en telefon, hvor du kunne tale med dine venner, familie. Du har kunne følge med på de sociale medier osv.

Og så handler det virkelig om at være opmærksom på hvordan du taler om dig selv og penge. Stop dig selv når du siger ”det har jeg ikke råd til”. Sig i stedet, det vælger jeg ikke at købe lige nu. Eller spørg universet, hvad skal der til for jeg _____ eller noget der er endnu bedre.

 

Hvad arbejder du på at blive bedre til?

Pernille: Jeg arbejder på at blive endnu bedre til at strukturer mine dage. Jeg er super struktureret med rigtig mange ting, men jeg har fået inde i en periode hvor, dagen har været lidt for meget go-with-the-flow og ikke rigtig har nået noget af al det jeg gerne vil skabe.

Og så arbejder jeg på at inddrage mine spirituelle evner endnu mere i mine sessioner og mit arbejde.

 

En absolut yndlingsdag for dig – hvordan ser den ud?

Pernille: Jeg elsker at have god tid om morgen sammen med mine piger og kæreste. Og når den store er kørt i skole, den lille afleveret i dagplejen og kæresten taget på arbejder, så er det fantastisk at mødes med mine kunder. Enten via Skype eller på en cafe. Jeg elsker, når mine kunder går fra vores møder med ro i maven og en plan for hvordan det nok skal lykkes. Og så skabe noget content til alle de dejlige mennesker, der følger med. Enten i form af nyhedsbreve, videoer, nye ydelser, online forløb og connecte med mennesker. Særligt i min lukkede facebook gruppe, hvor vi taler om livet som selvstændig og økonomi.

 

Tror du på et liv efter døden?

Pernille: Det er faktisk lidt sjovt, for jeg har faktisk ikke tænkt så meget over det den vej.

Jeg tror på tidligere liv og på at vi har været her før. Og på at nogle af de ”ar” vi har med os stammer fra tidligere liv. Og jeg ved, vi kan komme i kontakt med de som ikke længere er her i fysisk form. Så mon ikke vi også kommer igen?

 

Hvis du kunne kigge i en spåkugle, hvor er du så om 5 år?

Pernille: Uuuuhhh…. Jeg elsker de her spørgsmål. Jeg drømmer virkelig om at gør det ufarligt at tale om penge og økonomi. Om at vi kvinder tager ejerskab og bliver ok med at tjene penge uden at knokle.

Om 5 år har jeg skrevet en bog (indholdet er ikke landet endnu, men den er rumstere). Jeg holder foredrag om min tilgang til økonomi og pengemindset med udgangspunkt i at connecte med din Moneysoul (Mind, body, soul) og måske, der stadig er 1:1 sessioner, for jeg elsker virkelig det magiske der sker i de sessioner.

Glæd dig også til næste uge, hvor numerolog, doula og spirituel mentor Ellie Bruun, som jeg bl.a. har skiftet navn hos, gæster bloggen. Udkommer torsdag d. 13. december.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.