Jeg ELSKER brød, men der er så meget crap og tilsætninger i købebrød, at jeg kun spiser hjemmebag. Men hvad gør man, hvis man som jeg ikke er særligt god til at bage – og heller ikke har tiden til det? Løsningen er her:

Åhhh, er der noget bedre end når duften af nybagte boller breder sig i hjemmet? Nej vel? Og lige et lag Smørbar på, så det smelter…. Mine tænder løber i vand!

Heldigvis er det ikke noget, du skal lede længe efter, for med denne opskrift har du nybagte og sunde boller i et snuptag. Det er tilmed fiberrige, mættende og nemt fordøjelig. Det er bare med at komme i gang 🙂


Du skal bruge:

♥ 5-6 dl. lunkent vand

♥ 1/3-del pakke gær

♥ 100 g. glutenfri havregryn

♥ 500 g. speltmel

♥ 60 g. hørfrø

♥ 60 g. solsikkekerner el. sesamfrø

♥ 1 tsk salt

♥ 1 tsk sukrin el. sukker

FREMGANGSMÅDE:

Hæld vandet i en skål og opløs gæren deri. Tilsæt nu alle de resterende ingredienser (jeg sagde jo, at de var nemme!), og rør sammen. Stil nu skålen med dejen i køleskabet med et viskestykke over, og lad dejen hæve natten over – eller min. 6 timer.

Næste dag: Forvarm ovnen på 200 g. varmluft. Tag dejen ud af køleskabet, og med en spiseske tager du dej op og ligger som boller på en bageplade med bagepapir. Pensl dem med vand. Det giver en sprød overflade. Jeg får ca. 12 boller.

Når ovnen er varm, sættes bollerne i ovnen. Giv dem ca. 25 min. Enjoy!

8 Comments on Koldhævede speltboller (nemme!)

 1. Megaaa mærkeligt. For de sidste to gange jeg har bagt bollerne, er der sket det samme: nemlig at de er blevet helt klæg indeni og bagt udenpå. Jeg aner virkelig ikke hvad jeg gør forkert… Meget underligt, for de første gange jeg bagte bollerne, fungere de bare til perfektion….. Har du mon oplevet det?

  • Hej Lisa. Yes, det kender jeg godt! Nogle gange aaaaner jeg heller ikke, hvad der er sket 😀 Så du er ikke alene. Jeg har fundet frem til, at det kan skyldes flere forskellige ting:
   At jeg har lavet bollerne for store
   At ovnen ikke har været varm nok (ofte bager jeg dem på 220 grader i stedet)
   At der har været en drillenisse i spil

   Så prøv at forme bollerne lidt mindre, og giv dem højere varmegrader – det satser vi på hjælper 🙂

   • Ej ja!! Jeg tror faktisk de sidste par gange, at jeg har sat dem ind nærmest umiddelbart har tændt ovnen…… Dét må jeg prøve! For de var bare SÅ gode de gange de lykkedes. Tak for svar 🙂

    • Oh Well.. Nu prøvede jeg igen, og havde taget begge dine råd til mig.. Men det skete igen! Det er simpelthen for underligt… 🙂 det mest ærgerlige er jo, at jeg ved hvor godt de smager når de lykkedes.. Men de var simpelthen helt klæg indeni igen.. underligt underligt underligt..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.