Skal din mad også være sund og nærende? Men rækker tiden ikke altid til det? Så skal du i gang med at foodpreppe! Få mine bedste tips her.

.

Som selvstændig, hundejer, kæreste, veninde og meget andet, er mine dage også fyldt ud med gøremål og hverdagsting. Men jeg elsker (og behøver!) sund og nærende mad – bare uden at stå flere timer i køkkenet hver dag. What to do?

Løsningen kom, da jeg fik øjnene op for at foodpreppe/mealpreppe. Altså, at du bruger et par timer på at forberede dig til det mad, du skal spise i løbet af ugen. Og det er der MASSER af fordele ved, bare se her:

♡ Du undgår at falde i junkfood-fælden

♡ Du undgår et tomt køleskab kl. 17 om eftermiddagen

♡ Du kan bedre få overblik over, hvilket sund mad der skal spises, og hvor mange grøntsager du egentlig får

♡ Du får prøvet nye, spændende retter

♡ Du får frigivet en MASSE tid, fordi du er forberedt

Læs også: 3 dages foodprep + link til opskrift og bøtter


Jeg deler her mine 5 BEDSTE tips, så du kan komme i gang med at foodpreppe derhjemme:

1. Hav nok (og pæne) beholdere

Dine beholdere skal slutte tæt og helst være i glas, så du kan se, hvad der er i dem. Bruger du plastik, så lad dem være BPA-fri, så de ikke forstyrrer hormonerne. Smukke beholdere giver dig også lyst til at tage dem med og putte dem i tasken. Jeg bruger glasbeholdere fra IKEA samt glas fra andet mad.

2. Sæt tid af til det

Medmindre du skal noget fast den dag, så er søndag er den bedste dag, hvor bare en eller to timers foodprep kan gøre en kæmpe forskel. Kog quinoa, vask gulerødder, skær peberfrugt ud, sæt en suppe eller dahl over (altid fedt at have til de travle dage), bag rodfrugter til en mættende salat, og lav dressinger og dips til at have stående.

3. Lav madplan

Det vil frigve SÅ meget tid med en madplan, fordi du ikke behøver at stå hver aften og finde på. Når du planlægger på forhånd er der også tid til at lede efter nye opskrifter på nettet, så I får prøvet noget nyt. Husk at handle ind så du har det hele, og print evt. madplanen ud og hæng den op, så hele familien kan se, hvad I skal have (og hjælper til).

4. Vær realistisk

Måske du har gode intentioner for at være super sund og kun spise salater hele ugen, men du skal også have LYST til at spise maden på selve dagen. Fx. ved jeg, at vi har lyst til noget lidt mere greasy mad herhjemme om fredagen, hvor vi går på weekend. Derfor er jeg realistisk og sætter ofte burger på menuen, så vi ikke ender med at købe takeaway.

5. Husk også morgenmad og frokost

Mealprepping kan hurtigt komme til at handle udelukkende om aftensmaden, men dagens andre måltider er lige så vigtige. Jeg mærker faktisk en større forskel og overskud ved at have lavet morgenmad og frokosten klar, end selve aftensmaden – måske fordi det frigiver SÅ meget tid i forhold til at stå og smørre madpakke hver dag. Til morgenmad har jeg altid en chiagrød stående, og til frokost ofte en quinoasalat. Begge ting kan holde sig i mange dage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.