Ligesom nogle går op i modelfly eller crossfit, så går jeg op i sundhed og naturlig heling af kroppen.

Jeg elsker at dykke ned i alt, hvad der omhandler urter, naturmedicin og kosttilskud – og så er det jo heldigt, at det er det, jeg arbejder med 😉

Kosttilskud er ikke et MUST for en sund livsstil. Du kan sagtens leve sundt og godt uden. Hvordan jeg SÅ bruger mine kosttilskud, fortæller jeg om her.

Det skifter, hvad jeg tager. Om vinteren tager jeg flere forskellige, fordi vores hverdag ikke er tilpasset årstiden, der indbyder til kortere dage og færre gøremål. Derfor er det rart med bl.a. ekstra energi og mere D-vitamin fx.

Mine kosttilskud i det her indlæg er derfor kun et øjebliksbillede. Jeg skifter mellem lidt forskellige kosttilskud alt efter, hvad jeg har brug for; mere energi, bedre søvn, styrkelse af immunforsvaret eller noget helt 4. 

Jeg bruger dem som en ekstra understøttelser til en sund livsstil – som the cherry on top of my sunday.

(Jeg bruger dem også i terapeutiske doser til mine klienter, men det er en helt anden sag)


KOSTTILSKUD, JEG TAGER LIGE NU

MULTIVITAMIN – OMNIVEGAN FRA BIOSYM:

Uden tvivl bedste veganske kosttilskud på markedet! Indeholder gode, stærke b-vitaminer, jern og alt det, du har brug for. Indeholder desuden som det eneste kosttilskud vegansk D3-vitamin (almindeligt D3 er udvundet fra fåreuld), og alene det, er værd at købe den for.

Jeg tager 2 stk. hver aften. og fås HER.

 

ROSENROD – 500 MG. FRA NOW FOODS:

Rosenrod er det VILDESTE. Rosenrod er det man kalder en adaptogen urt. Adaptogener er stoffer, der både er i stand til at stimulere og hæmme de samme kropslige funktioner, alt afhængigt af kroppens behov. Adaptogener øger således modstandskraften overfor stress af både fysisk og psykisk art, samt overfor infektioner.

Jeg tager 2 stk. hver morgen. Fås HER

Den jeg viser her er fra USA, men kigger du i danske butikker, så er rosenrod fra Solaray eller mærket Artic Root to rigtig gode mærker. 

 

VITEX AGNUS CASTUS – SOLARAY:

Efter have stoppet med p-piller og anden hormonel prævention, har jeg brugt denne til at få balance i mine hormoner. Ubalance i hormonerne kan fx. vise sig som uren hud, PMS, ømme/hævede bryster, smertefulde menstruationer mm, og er meget normalt efter stop af hormonel prævention. Her kan urten Vitex Agnus Castus hjælpe ved at øge dannelsen af progesteron. Det gør den ved at omdanne bl.a. prolaktin til progesteron.

Du må dog ikke tage Vitex Agnus Castus, hvis du har fået konstateret PCO/PCOS.

Jeg tager 2 stk. på tom mave med et glas vand om morgenen. Kan fås HER!

 

IMMUNFORSVAR – LONGO VITAL CLASSIC:Longo Vital tager jeg i de perioder, hvor mit immunforsvar har brug for lidt ekstra hjælp. Som du måske ved, var jeg kronisk syg som barn (indtil jeg fandt årsagerne til det, og gjorde mig selv rask), og desværre nåede mit immunforsvar ikke at udvikle sig helt. Heldigvis mærker jeg ikke meget til det pga. den livsstil som jeg har, men engang i mellem har det brug for en hjælpende hånd.

Her er denne fra Longo Vital fantastisk. Jeg anbefaler den altid til mine klienter der lider af herpes eller andre vira, hvor immunforsvaret har brug for ekstra støtte.

Jeg tager 2 x 3 tabletter dagligt. Fås i helsekoster og nogle supermarkeder – fx. Føtex.

 

PERFEKT SØVN – TRYPTON*T FRA NATURDROGERIET:

Okay, den her badboy SKAL du kende. Den er fantastisk! I Danmark kan man ikke købe melatonin uden recept, så hvad gør du, hvis du har brug for hjælp til at sove? Denne her er et rigtig godt bud.

Den indeholder nemlig aminosyren tryptofan, der er forløberen for serotonin og melatonin. Melatonin er vores søvnhormon der dannes i fuldstændig mørke, men vi bliver nødt til at have nok tryptofan til at danne det af. Jeg oplever en dyb, god kvalitetssøvn, og er gladere og mere veludhvilet dagen efter, hvis jeg tager denne her. Klart et af mine favoritkosttilskud!

Jeg tager 3 kapsler inden sengetid. Kan fås HER.

 


Dette var et indblik i min kosttilskudsrutine, og husk, at det ikke er en direkte anbefaling til dig.

Det er helt individuelt, hvad der er godt for os, så spørg din behandler eller i din helsekost, hvis du er i tvivl.

Hvilke kosttilskud tager du i øjeblikket? Hvilken er DIN favorit? Jeg vil elske at blive inspireret ♡

Stort knus,

24 Comments on MINE KOSTTILSKUD (hvad jeg tager pt. og hvorfor)

 1. Hej jeg kom bare lige til at se at den der vitex Agnus Castus du tager kommer i geletine kapsler fra kalve. Ved du om man kan få den i en vegansk udgave?

 2. Hej,
  Når du tager longo vital- tager du den så samtidig med omniminen? Eller holder du en pause med den?

  Og hvorfor tager du ikke melatonin direkte? Er det bedre at tage trypton? Jeg tager nemlig selv melatonin fra enten danske stroh medico eller fra fx. Vitasunn som er en engelsk hjemmeside, men hvis det er bedre at tage trypton, vil jeg da prøve det:)

  • Hej ♡

   Ja, jeg tager Longo Vital sammen med OmniVegan. Det gør jeg fordi, at der i Longovital ikke er alle vitaminer, og slet ikke ingen mineraler. Til gengæld er den fyldt med gode urter. Så de to produkter supplerer hinanden godt – men jeg tager kun Longo Vital’en i ca. 14 dage, eller indtil den har virket på det, den skulle.

   Melatonin kan man kun få på recept i DK, så vidt jeg ved, men kan man selvfølgelig bare købe det fra en udenlandsk hjemmeside, som du selv foreslår. Det må man gerne 🙂 Jeg kan dog godt lide at tage tryptofan, da kroppen så selv danner melatoninen, OG også danner serotonin – altså vores lykkehormon. Så jeg får både god søvn OG bliver glad i låget af Trypton*at 🙂
   Giver det mening? 🙂

   Knus Carolina ♡

   • Ah okay, ja det giver god mening 🙂 må helt klart prøve dem.
    Mht det med urter- jeg tar Vitamun i stedet for omnimin pure netop for at få urterne med også. Kender du til Vitamun/er det nogle du kan “sige god for”? 🙂

    • Ja, Vitamun er en klassiker når det kommer til multivitamin. Den er super god, så den kan du sagtens blive ved ved. Der er nemlig en masse gode urter i, som du selv skriver 🙂 Så den kan du roligt fortsætte med.

 3. Hej Carolina. Tak for spændende inspiration til kosttilskud 🙂 Må jeg spørge, hvorfor du tager mere end den anbefalede dosis på et par af produkterne? Er det mig, der er en regelrytter og tror, at man bare skal tage den dosis der angives på produktet? 😉

  • Hej Line,
   Super godt spørgsmål!
   Jeg gør det kun fordi jeg er uddannet i, hvordan kosttilskud, urter, vitaminer og mineraler skal doseres. Derfor benytter jeg mig ofte af det man kalder ‘terapeutiske doser’, hvor jeg skruer op for doseringen, men så i kortere tid af gangen.
   Det er ikke en anbefaling til folk derhjemme, da der er visse produkter man ikke må gøre det med.
   Håber det gav mening 😉
   Knus Carolina <3

   • Hej Carolina,

    Jeg har netop købt Vitex efter endt hormonprævention og der står nemlig 1 kapsel dagligt, men når jeg læser amerikanske anmeldelser kan jeg se de tager 2 kapsler om dagen, jeg kan se både mine og deres er 400 mg pr kapsel.
    Hvad er dine overvejelser ift at tage 2 i stedet for 1? Og vil du mene at det vil jeg også kunne gøre? I så fald kun i en periode eller hvad?
    Tusind tak på forhånd.

    Super spændende blog du har, er glad for jeg faldt over den!

 4. Hej Carolina,

  Er der nogen speciel grund til, at du tager OmniVegan om aftenen i stedet for om morgenen?

  Knus

  • Hej Annette,

   Super godt spørgsmål! 🙂 Jeg tager dem om aftenen, da mavesyreproduktionen er størst det. Det føles bedst for mig, da jeg har tendens til at få kvalme af nogle kosttilskud, fordi der ikke er nok mavesyre til at nedbryde dem 🙂
   Desuden regenererer vores krop om natten, så jeg kan godt lide tanken om at give den et skud vitaminer og mineraler, så den har lidt at bygge på 😉

   Stort knus Carolina

 5. Hej Caroline

  Jeg tager stofskiftemedicin om morgenen som skal tages på tom mave og en halv time inden mad og andet. Jeg vil gerne begynde på Vitex agnus castus pga PMS. De skal også tages om morgenen – lidt besværligt. Kan jeg evt. bare tage Agnus Castus senere på dagen – eller hvad tænker du. Kan det være en ide at begynde med to kapsler – bare for at få virkning hurtigt? Tak kh Karina

  • Hej Karina,
   Sikke et godt spørgsmål. Jeg kan godt se, at det er lidt bøvlet når de skal tages på samme tid.
   Det lyder til, at der overordnet er lidt rod i dine hormoner med PMS og stofskifteproblemer.
   Hvilken slags stofskiftemedicin tager der? Der kan nemlig godt være kontraindikationer mellem konventionel medicin og urter, så det er ikke alle man kan tage sammen 🙂
   Skøn dag til dig!
   Kh Carolina

 6. Haj Carolina
  Fantastisk side du har, tak for det. Jeg er lige begyndt at tage Vitex grundet stop af p-piller for 2 år siden. Nu er der pludselig rod i mine homoner, uregelmæssig mens, lang blødningsperiode og kun 14 dage imellem til tider. Sammen med det sover jeg bare ikke hver 2. nat. Kan se du tager 2 tabl. Vitex, og på pakken står 1 tabl. Sker der noget ved at jeg også tager 2 tabl? Synes der er meget rod i mine hormoner 🙂 Derudover kan jeg så ikke med fordel starte med Trypton*at?
  Tak, ha’ en dejlig dag 🙂 Mvh. Rikke

  • Hej søde Rikke. Mega godt spørgsmål! Du kan godt tage 2 stk. Vitex og se, om det hjælper. Tag dem fra din ægløsning og så ca. 14. dage frem. Det vil også være en super god idé med Trypton*t, så du kan hjælpe din søvn på vej. Kombinér evt. med 2 kapsler Mega B-stress fra Solaray.
   Knus Carolina

 7. Hej Carolina,

  Jeg planlægger at stoppe med at tage P piller om ca : uger. Kan jeg tage Vitex med det samme efter den sidste P pille eller skal jeg vente til efter menstruation?

  På forhånd tak

  • Hej Natascha. Du må gerne vente til efter menstruationen, så den lige kan gå i gang igen selv gennem et par cyklusser. Derefter kan du prøve at tage Vitex 🙂
   Knus Carolina

 8. Hej Carolina,

  Jeg har netop købt Vitex efter endt hormonprævention og der står nemlig 1 kapsel dagligt, men når jeg læser amerikanske anmeldelser kan jeg se de tager 2 kapsler om dagen, jeg kan se både mine og deres er 400 mg pr kapsel.
  Hvad er dine overvejelser ift at tage 2 i stedet for 1? Og vil du mene at det vil jeg også kunne gøre? I så fald kun i en periode eller hvad?
  Tusind tak på forhånd.

  Super spændende blog du har, er glad for jeg faldt over den!

  • Hej Sofie. Tusind tak for dit spørgsmål <3 Grunden til at jeg tager 2 kapsler er, at forskningen peger på mellem en effekt fra 500-800 mg. Med Vitex handler det dog lidt om at prøve sig frem.
   Hvis du lige er stoppet med hormonel prævention, vil jeg anbefale dig at du venter 3-6 måneder før du evt. går i gang med Vitex. Kroppen skal lige have lov til at finde sig selv, og selv gå i gang med at producere dine hormoner igen, uden "hjælp" udefra.
   Hvis din menstruation er uregelmæssig eller du har tendens til hormonel uren hud efter den periode, kan du så gå i gang med Vitex 🙂
   Stort knus Carolina

 9. Hej Carolina

  Hvordan kan det være, at man ikke må tage Vitex, hvis man har fået konstateret PCO? Kan ikke helt se, hvorfor det skulle være skidt? Nærmere tværtimod, lyder det som et tilskud der kunne være godt?

  Mvh. Birthe

  • Det var et super godt spørgsmål. Vitex hjælper med at stimulere ægløsning ved at hæve LH (Det luteiniserende hormon), som i mange typer af PCO allerede er for højt i forvejen.
   Så hvis man tager Vitex og ens LH er for højt i forvejen, kan man få det rigtig dårligt af at tage det.

   Ved PCO er det vigtigt at kigge på insulin- og kortisolniveau som noget af det første, da disse to hormoner spiller en stor rolle.

   Knus Carolina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.