I er vilde med at læse om, hvad jeg tager af kosttilskud! Og det vil jeg naturligvis gerne dele. Her kan du læse, hvilke der er en del af min daglige rutine for tiden.

Ligesom mad, søvn og skønhedsprodukter, tilpasser jeg løbende mine kosttilskud til min krops behov. Derfor skal dette indlæg også kun ses som inspiration, og bør ikke eftergøres. Vores kroppe er VIDT forskellige, og det er ikke alle doser og/eller urter, der passer til alle🌿 Langt fra.

Når jeg går efter kosttilskud, så kigger jeg altid på optagelighed, sammensætning og forskning. Kvaliteten kan svinger utroligt meget på kosttilskud, så få hjælp af en professionel, hvis du er i tvivl 🙂

→ Skal du have hjælp til dine kosttilskud og symptomer? Så er du velkommen til at booke en konsultation hos mig her. Jeg vil elske at hjælpe dig.

Og nu til kosttilskuddene.

Som du måske kan se i indlægget her, så har jeg skiftet en del af mine kosttilskud ud, og tilføjet nogle nye. Jeg kan stadig godt finde på at tage tryptofan inden jeg skal sove, men Vitex er jeg helt stoppet med, da mit progesteronniveau har et rigtig fint og stabilt leje.

Disse kosttilskud tager jeg pt. på fast basis:

🌿 Multivitamin fra Pharma Nord

Danmarks bedste multivitamin, hvis du spørger mig. Indeholder ikke jern, hvilket betyder at den kan bruges af både mænd og kvinder, hvor kvinder så kan supplere med jern under fx. menstruation. Multivitaminen har god optagelighed, især på deres selengær, som ikke findes magen til i andre produkter.

 

🌿 B-Active fra Biosym

Methylerede b-vitaminer, som stort set alle kan bruge. B-vitaminer er nemlig vandopløselige vitaminer, så du tisser bare de overskydende ud – smart. B-vitaminer bliver til gengæld hurtigt brugt i kroppen og skal tilføres løbende, og de er især vigtige, hvis du er stresset, har problemer med nervesystemet, hud/hår/negle el. lign, eller spiser plantebaseret.

 

🌿 Algeolie fra DFI

Som plantebaseret kan det være udfordrende at få nok omega3, så derfor er et tilskud essentielt. Omega3 er vigtigt mod inflammation, og for hjernen, hjerte og huden. Jeg tager 2 kapsler dagligt, og sørger desuden for at spise hørfrø og chiafrø hver dag.

 

🌿 A-vitamin, zink og silicium

Som ekstra støtte til huden bruger jeg til tider monoterapier sammen med min multivitamin – hvis man da så kan kalde det monoterapier. Jeg supplerer med a-vitamin (regulerer talgniveauet i huden), zink (fremmer bl.a. heeling af huden) og silicium i perioder af ca. 3 måneder. Derefter vurderer jeg, om det er nødvendigt at fortsætte, eller om kroppen kan fortsætte på egen hånd.

 

🌿 Jern fra Aminojern

Under min menstruation supplerer jeg med jern, da det ikke er i min multivitamin. Jernen i Aminojern er keleret, hvilket betyder at den er super nem for kroppen at optage, og ikke giver forstoppelse. Sidstenævnte kan du få af jerntilskud i dårlig kvalitet.

 

Og nu vil jeg gerne høre fra dig! Hvilke kosttilskud tager DU lige for tiden? Og hvilke kunne du godt bruge lidt vejledning i? Smid gerne en kommentar her – jeg vil elske at høre fra dig 🙂

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.