Lider du af bløde, skrøbelige negle, der bare ikke KAN blive lange på egen hånd?

Flækker de nemt den ene eller den anden vej?

Så er den her guide til dig.

Jeg har selv lidt af skrøbelig negle ALTID, og jeg nåede til et punkt, hvor jeg opgav at få dem stærke, og tyede i stedet til at få lavet gelenegle hver 3. Uge.

Jovist, det var da meget pænt, men det var dyrt i længden, og hjalp jo ikke på mine negle. Tværtimod.

Til sidst tog jeg en kold tyrker, fik det fjernet, og har ikke haft det siden. Sjovt nok blev mine negle derefter stærke da de groede ud på egen hånd, og derfor deler jeg med dig, hvad jeg har gjort for at de ENDELIG blev lange, sunde og stærke – (næsten) helt naturligt – så du kan gå i gang derhjemme.

Det vigtigste er at passe på dine negle hele vejen rundt. Du skal altså både kigge på kosten OG passe på neglene udefra.

 

SÅDAN FÅR DU SUNDE OG STÆRKE NEGLE

1) BRUG GLASNEGLEFIL

Ud med metalneglefilen og ind med neglefilen af glas. Den er dyrere, men gør underværker for dine negle! Den filer neglene på en måde, så neglepladerne hænger bedre sammen, og det gør dem stærkere. Du kan desuden file begge veje med en glasneglefil, uden at det skader neglene – jihaa!

2) ØG INDTAGET AF B2

Riboflavin (B2) er et vitamin der har betydning for vækst, hud, hår, negle, ømme læber og tunge, samt syn. Omsætning af proteiner, fedt og kulhydrater kræver desuden B2-vitamin.

Det findes i bl.a. spinat og andet bladgrønt, asparges, mandler, pinjekerner, cashewnødder, pistachie, svampe, sesamfrø, solsikkekerner, chiafrø og græskarkerner, så fyld op på tallerkenen med det hver dag.

3) SPIS SILICIUM!

Silicium er det vildeste spormineral og kaldes også for kisel.

Silicum styrker bindevæv, hud, hår, negle og slimhinder, og er nødvendig for sårheling. Medvirker også til at sikre psykisk og fysisk velvære.

Jeg er VILD med silicium!

Silicium findes i brune ris, havre, byg og andre kornprodukter, nødder, mandler, frø, bønner, i frugt, krydderurter, grøntsager og i tang og lucernespirer. Silicium findes i store mængder i padderokke, brændenælde og mælkebøtte.

En ensidig kødrig kost med få eller ingen grøntsager giver risiko for siliciummangel – muligvis er det derfor, at jeg først fik stærke, lange og sunde negle, da jeg blev veganer, og min tallerken blev FYLDT med grønt, korn og bælgfrugter.

Du kan desuden finde rent silicium i helsekosten – her er pulveret bedst. Brug 1 spsk. Hver morgen i din smoothie eller i vand.

4) FUGT NEGLENE UDEFRA

Negle har brug for fedtstof for at holde sig sunde og smidige.

Tørre negle er meget mere skrøbelige og har tendens til at knække, så smør dine hænder og negle ind hver gang du har vasket hænder – og især inden du skal sove.

Jeg er stor fan af ren mandelolie. Den er nemlig rig på vitamin A, E og B som nærer huden og er ideel til sart hud.

5) STYRK SELVE NEGLEN

Mit all-time favorite produkt er ”Protein Boost” fra Sparitual. Det er en styrkende kur til neglene, som du påfører hver dag i 7 dage, og så snart dine negle har det bedre, behøver du kun putte den på hver 3-4. Dag.

Den gør neglene hårde og stærke, og giver et pænt, blankt skær.

Bedst af alt: Den er vegansk, og ikke testet på dyr.

Fås i din helsekost.


Jeg håber at du kunne bruge guiden, og du er velkommen til at dele, hvis du kender én, der kunne bruge tipsene.

Har du problemer med neglene? Og har du prøvet noget, som virkede?

Jeg elsker at høre fra dig!

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.