Da jeg forsøger at leve mere og mere zerowaste, forsøger jeg jævnligt at opdatere mine vaner.

Nu er det kommet til en vane, jeg liiiiidt har prøvet at ignorere. Min plantemælk. På karton. For det er jo SÅ nemt bare at købe den nede i supermarkedet, men for det første er det dyrt i længden (min. 20 kr. pr. liter – cashewmælk er endnu dyrere!) og så ryger kartonen direkte i skraldespanden bagefter og ender i de dynger af skrald, vi mennesker i forvejen producerer.

Oppe i mit hoved havde jeg gjort det til en kæmpe ting at lave sin plantemælk selv. Åhhhh, så besværligt det måtte være. Og dyrt. Og det ene og det andet.

Alligevel kastede jeg mig ud i det for et par uger siden, og helt ærligt – jeg fatter ikke, hvorfor jeg aldrig har lavet det selv før!

Det er jo SÅ nemt!

Det er velsmagende, nemt, du bestemmer selv ingredienserne, du sparer al affaldet – og så er det billigt.

Jeg køber mine cashewnødder hos LØS (den emballagefrie butik i København) og bruger koldt vand fra hanen, så alt i alt pr. liter ender mælken med en pris på kun 10 kr. Det er jo vanvittigt!

Derfor tænkte jeg, at jeg ville give min (meget simple) opskrift videre, så du selv kan prøve kræfter med det derhjemme.


Du skal bruge:

  • 1 dl. cashewnødder
  • 1,2 liter vand
  • En blender
  • En si eller lærred
  • Evt. vanille
  1. Om aftenen sætter du cashewnødderne i blød i rigeligt vand. De skal iblødlægges ca. 8 timer (eller natten over).

2. Dagen efter hælder du vandet fra nødderne, og putter nødderne op i en blender med 1,2 liter koldt vand – og evt. en stor knivspids vanillepulver (mums!).

3. Blend hele svineriet til det bliver en mælk, og hæld så mælken gennem en si (eller lærred, som på billedet) ned i en skål, så den fine nøddepulp bliver sorteret fra.

4. Hæld til sidst din cashewmælk på flaske – og vupti, du har nu hel frisk, hjemmelavet cashewmælk! Skål!

(Mælken kan holde sig på køl længe. Jeg har ofte haft min liggende over en uge. Den blev ikke sur på noget tidspunkt :))

Så nemt (og billigt) kan det gøres at lave sund og nærende plantemælk selv – helt uden emballage og tilsætningsstoffer. Det er da for lækkert, ikke?

Laver du din egen plantemælk selv? ♡

Stort knus

3 Comments on OPSKRIFT: Cashew-mælk!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.