Efter en fantastisk uges ferie i Toscana med min familie (11 stykker afsted!) og min kæreste, er jeg tilbage i København igen.

Efter sådan en ferie, kan det nærmest være helt vemodigt at vende hjem til hverdagen.

Det kan være en stor kontrast at vende hjem fra 30 grader, turkisblåt vand og en drink i hånden, til vækkeur, madpakke og vasketøj 😉

 

Måske kender du det?

 

Den dér efter-ferie-blues der kan opstå, når hverdagen vender tilbage. Også selvom hverdagen er skøn og jeg virkelig knuselsker mit liv, så er det godt at være forberedt på ”the holiday blues”, og bruge den til noget kontruktivt!

 

Vi ser vores liv i et helt andet lys, når vi kommer væk fra det. Når du er væk fra hverdagens trummerum og slapper af på en ferie, er det en fantastisk mulighed for at mærke efter, hvad der føles godt i dit liv – og hvad der skal justeres på.

 

Du ser alting i et klarere lys, når du kan se det lidt ’oppefra’, eller i hvert fald ikke står midt i det.

 

Og det er det, ferier er så perfekte til! De er både rare at være på, men kan i den grad også bruges til at optimere din hverdag, og hvad du bruger din tid på.

 

Derfor vil jeg dele, hvad min kæreste og jeg gør for at tage ferielykken med hjem, og bruge den til i vores hverdag.

 

Som to mennesker, der begge er selvstændige, og med en lille hund, har vi en aktiv og spændende hverdag, vi ikke ville bytte for noget!

Meeeen – vi kan som alle andre også ofte falde i fælden med at lave for mange aftaler og booke dagene op, og det kan gå udover spontaniteten og den virkelig dybe afslappelse.

 

Derfor har vi snakket om, hvordan vi vil tage ferien “med hjem”, og har aftalt følgende punkter:


PAUSER

På alle tænkelige måder! Pauser fra aftaler, pauser fra tv-kigning, pauser i løbet af dagen. Det er pauserne der gør os effektive og tanker os op, og selvom det er fristende at fortsætte i samme tempo hele tiden, er pauser GULD værd på den lange bane. Især, når det foregår uden telefon og andre stimulanser, og hvor den dybe afslappethed kan tage over.

 

BOOKE FERIE

Det her er mit favoritpunkt 😉 Vi har aftalt at booke vores næste ferie allerede nu, så vi kan gå og glæde os og dagdrømme. Det er så nemt bare at snakke om alt det, vi gerne vil, men det er noget andet faktisk at handle på det! Turen næste gang går til Østen, og ligger kun 6 måneder frem i tiden. Jubii!

 

SIGE STOP

Vi har aftalt lige at hive fat i hinanden, hvis vi synes, at tempoet går for højt. Det er en god aftale at ’have hinandens ryg’ og sørge for, at kalderen ikke er for presset, og tænke på den andens ve og vel. Vi har også aftalt at holde flere dage og weekender fri, hvilket leder mig til næste punkt…

 

TOMHED

… Nemlig tomhed. Tomme dage. Tomme weekender. Dage uden planer. Det er SÅ fristende liiiiige at lave en middagsaftale og liiiiiige drikke en kaffe med en ven, når vi har fri. Det betyder dog bare, at dagene hurtigt bliver spist. Derfor har vi aftalt at sørge for, at have tomme dage og tomme weekender, hvor der er fuld plads til spontanitet og til at kigge ind i en væg, hvis det er det, vi har lyst til.

 

ROADTRIPS

Og generelt få flere oplevelser! Det fede ved at være på ferie er alt det nye, man oplever, og den følelse kan du heldigvis tage med dig hjem.

Derfor har min kæreste og jeg aftalt, at vi vil tage på flere små roadtrips og ture rundt i landet. Det behøver ikke være det store ståhej hver gang, men man kan nå langt med en madpakke og en tur ud i det blå ♡


Hvad gør du, for at tage ferielykken med hjem? Har du et godt råd, du har lyst til at dele? Så smid en kommentar i kommentarfeltet. Sharing is caring ♡

 

Stort knus

2 Comments on SÅDAN FÅR DU FERIELYKKEN MED HJEM ♡

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.