“Vær taknemmelig for det du har, og du vil ende med at få mere. Hvis du fokuserer på det du ikke har, ender du med aldrig nogensinde at have nok”. Oprah Winfrey

 

Det sidste stykke tid har jeg virkelig oppet min taknemmelighedspraksis, for ærligt: Jeg har ikke været så god til at dyrke det tidligere. Faktisk har jeg syntes, at det var lidt spild af tid.

Alligevel har jeg mærket, hvor meget godt det gør for mig og min indre glæde, når jeg indstiller mit fokus på alt det gode, jeg har. For det er der jo! Vi skal bare huske at se det.

Det kan være svært for os menneske at lave en ny vane, der ikke umiddelbart giver et resultatet med det samme – især, hvis du ikke er vokset op vanen hjemmefra. Kan du genkende det?

Derfor tænker du måske: “Hvorfor overhovedet være taknemmelig? Og endda skrive det ned?”

Det er der én rigtig vigtig og god grund til:

Glæde avler glæde. It’s that simple.

Glæde kommer ikke af brok, utilfredshed eller følelsen af mangel.

Glæde kommer af at værdsætte alt det du har. Og når du først kommer i gang, så får du endnu mere at være taknemmelig for! 

Taknemmelig siges desuden at være den allerhøjeste vibration, vi mennesker kan have. Måske det er derfor, det føles så godt, når taknemmeligheden virkelig lander i maven. Uanset, hvor lidt eller meget du har – det handler om dit fokus.

Vi kan selvfølgelig allesammen have en dårlig dag, hvor vi spilder kaffe ned af tøjet, punkterer på vej hjem fra arbejdet, og skændes med manden.

Når jeg selv har en dårlig dag skriver jeg STADIG taknemmelighedsdagbog (og det er her, det er allervigtigst at lave). Her fokuserer jeg på det mest basale:

… At jeg trækker vejret

… At jeg bor i et af verdens rigeste lande

… At jeg har rent vand i vandhanen

… At jeg er blevet mæt igen i dag

… At jeg er sund og rask


Sådan starter du din taknemmelighedspraksis:
  1. Brug en notesbog, du KUN bruger til formålet. Ellers bliver det noget rod. Desuden er det fedt, når du først er kommet i gang, for pludselig har du en fyldt bog med ALT det gode, der er i dit liv. Den er guld værd at hive frem på en regnvejrsdag.
  2. Vælg et fast tidspunkt på dagen, hvor du skriver de ting ned, du er taknemmelig for. For nogle fungerer det bedst om morgenen, andre om aftenen. Går du all-in som mig, så gør begge dele.
  3. Start hver sætning med “Jeg er taknemmelig for….” og skriver så ned, hvad det er. Det kan være noget så simpelt som solskin, en god frokost, eller en sød sms. Find 3 eller 5 ting.
  4. Lad følelsen af taknemmelighed forplante sig i hele kroppen. Mærk den som en varm følelse der breder sig i maven, og lad et smil plante sig på læben.

Mere avanceret behøver det ikke at være. Og alligevel er det et uhyre effektfuldt redskab!

Oplev dit liv blive mere rigt og fyldestgørende🧡

Har du en taknemmelighedspraksis? Hvordan gør du? Del der gerne med mig her. Jeg vil elske at få dit input😊

2 Comments on Sådan starter du en taknemmelighedspraksis📿

  1. Det vil jeg prøve af! Har for nyligt besluttet mig for at fokusere på de positive ting her i livet, specielt relateret til min familie. Der har i mange år været uro, til tider kaos, sårede følelser og uindfriede forventninger. Det er blevet en vane for mig at spotte alt det der er sårende, alt det der ikke bliver gjort eller taget hensyn til, det der mangler. Og det gør mig så pisse ked af det. Nu skal det være slut! For der er også vildt meget godt, og det vil jeg træne at have fokus på. Tror at det her værktøj vil kunne hjælpe mig med at holde fokus specielt på de dårlige dage. Tak for et inspirerende indlæg – det kom lige som jeg havde brug for det 🙂

    • Det lyder som en fantastisk idé at gøre. Vi oplever alle op- og nedture, skuffelser, sorg og vrede, og det er en uundgåelig del af livet. Det hører til at være menneske. Men vi kan tage lidt af brodden af det, og som du selv skriver, begynde at fokusere på alt det gode der er. På den måde får vi vores power tilbage og vælger at se anderledes på det – og det giver enormt meget energi 🙂 Tusind tak for dine fine ord, og håber at vanen er begyndt at indfinde sig. Stort knus Carolina <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.