Jeg eeelsker lasagne. Og jeg elsker når sund mad er snasket comfort food, som slet ikke smager sundt ;D SÅ er min mission lykkedes. For at spise plantebaseret mad med tanke for dit helbred, klimaet og dyrene skal ikke være en straf. Det skal være fan-f*cking-tastic! Det skal være den vildt fede fest, som du altid har drømt om at blive inviteret til, og det bliver det, når maden både er sund og lækker og nem at lave ♡
Den her lasagne er spækket med grøntsager, fibre, smag og grønne proteiner. Og så lover jeg dig, at den smager som en klassisk lasagne, så selv grønærter og svigerforældre kan lide den. Brug den også i madpakken med en grøn salat.

img_9742Linsesovs:
2 tsk. kokosolie
2 løg
4 fed hvidløg
4 små gulerødder el. 2 store
2 stilke bladselleri el. 0,5 kinaradise (billedet)
1 bakke brune svampe (kan udelades)
3 tsk. oregano
2 tsk. timian
1 grøntsags-bouillon
140 g. tomatpuré
1 dåse hakket tomat + 1,5 dåse vand
2,5 dl. røde linser
1 spsk. eddike
Smag til med salt, peber og lidt røget paprika.

Bechamel:
1 brik sojafløde
6 dl. vand
1,5 dl. fine havregryn (gerne kværnet i en minihakker)
1 dl. gærflager
2 tsk. salt
1-2 spsk. æblecidereddike
Revet muskat (masser!)

Fuldkorns lasagneplader

Fremgangsmåde:
Svits finthakket løg og hvidløg i kokosolie til de bliver blanke. Tilsæt hakkede svampe og steg, så væden steges væk. Tilsæt groftrevet gulerod, finthakket bladselleri, tomatpure, oregano og timian og steg ca. 5 minutter. Tilsæt hakket tomat + vand, linser, bouillon, eddike og salt, peber og røget paprika. Lad linsesovsens simre i ca. 20 minutter. Tænd ovnen på 200 grader.

Bechamelsovs:
Denne er SÅ nem at lave, da den ikke kræver nogen opbagning. Put bare alle ingredienser i en gryde og lad det koge op under piskning. Havregrynene suger væske til sig, så bechamellen bliver tyk – ligesom havregryn gør når man laver havregrød.
Smag til med mere muskat og citronsaft. Du skal ikke være bekymret, hvis man stadig kan fornemme havregrynene i sovsen. De “forsvinder” i den færdige lasagne, så der bare er en lækkert, cremet sovs tilbage. Mums!

Læg nu din lasagne sammen. Start med linsesovs, så plader, så linsesovs, så bechamel, så plader – og fortsæt, til du til sidst kan afslutte med et godt lag bechamel på toppen. Drys med gærflager, og sæt lasagnen i ovnen. Den skal have ca. 35-40 minutter. Bon appetit!

img_9750img_9752

2 Comments on Vegansk klassisk lasagne (Opskrift)

  1. Wow den er virkelig god! Jeg har sådan ledt efter en måde at lave lasagne på efter jeg droppede kødet. Den her ville næsten kunne snyde min gamle far! 😉 Men det der røgede paprika, hvor kan man købe det henne?

    • Jubii, dejligt at høre at du kan lide den! <3 Haha, tror helt sikkert at den kan snyde din far 😉 Jeg finder røget paprika i enten Irma, SuperBrugsen eller Føtex. Santa Maria og Urtekram har begge røget paprika i deres sortiment 🙂 Håber at du finder det!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.