Siden min tur til Thailand for snart 4 år siden, har jeg været fuldstændig vild med pad thai. Desværre indeholder den ofte fiskesauce, så jeg derfor har jeg lavet min egen version – vegansk, naturligvis 😉

 

Smidige, bouncy nudler? Tjek.

Crispy peanuts – tjek.

Masser af grøntsager – tjek.

Frisk lime og koriander – tjek.

JEG ELSKER PAD THAI!

Faktisk er det én af mine livretter 😉 Det smager SÅ sindssygt godt, og så er det jo vanvittigt nemt at lave.

Jeg bruger meget sjældent olie i madlavningen, og jeg undgår det til hverdag. Dog har jeg valgt at bruge en smule sesamolie til denne ret, da tofuen ellers har svært ved at blive sprød, og brænder fast i wok’en.

Denne version er både vegansk og glutenfri, så bare gå amok, smukke. Din kæreste eller veninde vil også elske det. Promise 😉


Opskriften er til 2 personer

DU SKAL BRUGE:

♥ 200 g. risnudler

♥ 250 g. tofu (drænet vægt, jeg brugte Urtekrams)

♥ 2 spsk. sesamolie

♥ 1/2 spidskål el. 1/4-del hvidkål (afhængigt af størrelse)

♥ 150 g. bønnespirer

♥  Evt. ekstra grøntsager, hvis du synes. Jeg brugte en rest broccoli.

♥ 1 vegansk pad thai sauce (jeg brugte denne her som jeg fandt i Superbrugsen)

♥ 1-2 lime

♥ 100 g. usaltede peaunuts

♥ Frisk koriander

♥ 2 spsk. tamari


FREMGANGSMÅDE:

  1. Start med at riste dine peanuts af på en pande med lidt salt. Når de er gyldne, tages de af varmen, køles af og finhakkes. Sæt til side.
  2. Tofuen drænes for vand, og skæres i 1 x 1 cm. store stykker. Opvarm en wok med 2 spsk. sesamolie, og steg tofuen heri. Stykkerne skal have en gylden overflade, men hold øje med dem – for wok’en bliver varm!
  3. Snit imens kålen i fine strimler. Når du først går i gang med at lave selve pad thai’en går det nemlig stærkt, så det handler om, at have det hele klar.
  4. Imens tofuen steger, overhældes dine risnudler med kogende vand i en skål. De skal have så få minutter, så det er den sikreste måde at gøre det på. De må endelig ikke blive for bløde. I stedet skal de være bounce, faste og smidige.
  5. Når tofuen er færdig, tilsættes kålen i wok’en, og det hele lynsteges få minutter. Tilsæt derefter dine færdige risnudler, bønnespirerne, pad thai-saucen og halvdelen af de hakkede peanuts, og vend rundt.
  6. Pres saften af en lime udover og 2 spsk. tamari.
  7. Nu er din pad thai færdig, så anret den dampende varme ret på to tallerkener, drys resten af peanuts’ne over og masser af frisk koriander.

Bon appetit!

 

4 Comments on Vegansk Pad Thai (nem opskrift)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.